Gemeente Delft

Kort geding vertraagt start verkeers-maatregelen tegen sluipverkeer Midden-Delfland

Om het sluipverkeer in Midden-Delfland te ontmoedigen worden er op vier strategische plaatsen doseerinstallaties geplaatst om tijdens de spits het verkeer gedoseerd door te laten. Drie van de vier installaties, op de Holyweg (Vlaardingen), Harreweg (Schiedam) en Kandelaarweg (Rotterdam-Overschie), zijn klaar om in gebruik te gaan. Hangende het hoger beroep in een kort geding-procedure over de plaatsing van de vierde installatie op de Rotterdamseweg (gemeente Midden Delfland) bij De Zweth zullen de overige drie installaties in ieder geval tot de uitspraak van de rechter buiten bedrijf blijven. Hiertoe is besloten in verband met de samenhang van deze maatregelen en het gezamenlijk belang van de betrokken partijen.

Het sluipverkeer in Midden-Delfland veroorzaakt veel overlast voor de bewoners van het gebied en levert vaak gevaarlijke verkeerssituaties op. Om het sluipverkeer te ontmoedigen, laten de installaties 's morgens tussen 6.30 uur tot 9.30 uur en 's middags tussen 15.00 uur tot 19.00 uur het verkeer gedoseerd door. Hierdoor gaat de tijdwinst op de sluiproute verloren. De beoogde start was dinsdag 31 januari. De doseerinstallaties op de Holyweg, Harreweg en Kandelaarweg zijn gereed. Omdat een bewoner van de Rotterdamseweg bezwaar maakte tegen de gekozen locatie van de doseerinstallatie aan de Rotterdamseweg en een kort geding-procedure begon, heeft de gemeente Midden-Delfland op last van de rechter de werkzaamheden aldaar voorlopig moeten staken. De gemeente Midden-Delfland heeft tegen dit vonnis van de rechter spoedappèl ingesteld.

Wanneer de rechter besluit dat de doseerinstallatie op de Rotterdamseweg toch op de beoogde locatie mag worden geplaatst, zullen de vier installaties drie weken erna gelijktijdig in werking gaan. Bij een negatief besluit gaan de installaties op de Holyweg, Harreweg en Kandelaarweg alsnog zo snel mogelijk in werking en zal nader overleg moeten plaatsvinden over de te nemen verkeersmaatregelen op de sluiproute door De Zweth.



Gemeente Delft