Den Haag, 31 januari 2006

Vragen van de leden Fierens en Van Dijken (beiden PvdA) aan de minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties

over de ontoegankelijkheid van www.stemwijzer.nl en www.kiesbeter.nl voor ouderen en gehandicapten

1) Hebt u kennisgenomen van het bericht van de blindenfederatie dat ook de gisteren geopende website www.stemwijzer.nl onbruikbaar is voor ouderen en gehandicapten?

2) Hebt u bij de door u verrichte opening van de website op 25 januari jl. daar ook aandacht voor gevraagd? Zo ja, wat zal eraan gedaan worden? Zo nee, waarom niet?

3) Stelde u niet in het Algemeen Overleg met de Kamer op 8 december dat de toegankelijkheid van overheidswebsites en sites met overheidsinformatie, zoals www.kiesbeter.nl, voor gehandicapten zo spoedig mogelijk verbeterd moet worden?

4) Hebt u in dat algemeen overleg toegezegd binnen een week de Kamer te infomeren over deze kwestie? Zo ja, waarom is dat pas na ruim 6 weken gebeurd?

5) Herinnert u zich de antwoorden op vragen van mevrouw Van Dijken, d.d. 26-11-2004 en 6-12-2005?

6) Waarom is de website van www.kiesbeter.nl tot op heden niet aangepast? Gaat dit nog plaatsvinden voor 1 maart, de datum waarop men niet meer kan opstappen bij de huidige verzekeraar?

7) Ziet u in dit kader ten aanzien van www.kiesbeter.nl uw coördinerende rol alleen als het doorverwijzen naar de minister van VWS? Zo nee, waarom hebt u alleen deze actie ondernomen?

8) Ziet u nog andere mogelijkheden om de minister van VWS aan te sporen tot actie, voordat mensen niet meer kunnen overstappen tussen zorgverzekeraars? Zo ja, welke zijn dat dan? Zo nee, hoe denkt u dit anders te realiseren?

9) Wilt u het Instituut voor Publiek en Politiek vragen om met spoed haar website aan te passen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wilt u de Kamer zo spoedig mogelijk informeren over de resultaten?

10) Kunt u, gezien het belang van de hulp bij de keuzebepaling die zowel www.kiesbeter.nl (voor 1 maart kiezen) als www.stemwijzer.nl (7 maart gemeenteraadsverkiezingen) bieden, deze vragen binnen één week beantwoorden? Zo nee, waarom niet?

Zie: www.sb-belang.nl