Rijkrecherce


Onderzoek schending ambtsgeheim gesloten

Den Haag, januari 26, 2006

Het openbaar ministerie in Den Haag heeft het onderzoek naar schending van het ambtsgeheim door leden van de gemeenteraad van Delft gesloten.

De burgemeester van Delft heeft op 6 oktober 2005 aangifte gedaan van schending van het ambtsgeheim. Hij deed dit nadat informatie uit geheime stukken -over de aanleg van de zogenaamde 'Spoorzone' in Delft- nog voor behandeling in de gemeenteraad op de website van het Algemeen Dagblad waren verschenen.

Het onderzoek van de politie Haaglanden heeft aangetoond dat de stukken door de griffie van de raad zijn verstuurd en dat alle 38 leden van de Delftse gemeenteraad de stukken volgens de gebruikelijke procedure in goede staat hebben ontvangen.

Op basis van het opsporingsonderzoek is er geen aanwijzing wie van de 38 betrokkenen -dan wel een andere persoon- verantwoordelijk zou kunnen zijn voor het doorspelen van de informatie naar de krant. Omdat de kans dat het horen van alle afzonderlijke raadsleden tot enige aanwijzing naar de dader leidt uiterst klein is, heeft de officier van justitie besloten het onderzoek af te sluiten.

De burgemeester is hier inmiddels van in kennis gesteld.