AutoRai

Jaguar maakt prijzen nieuwe Jaguar XK bekend

(1/31/2006)
Jaguar heeft de prijzen bekendgemaakt van de nieuwe Jaguar XK Coupe en Convertible. Deze sportieve en luxueuze Jaguar is dit voorjaar leverbaar vanaf ⬠114.900,-. De nieuwe Jaguar XK vormt het startpunt van een nieuw era voor de fabrikant van uitgelezen sportautoâs, zowel op gebied van design als techniek.
Het eerste model van een nieuwe generatie karakteristieke, fraaie en snelle Jaguars maakt dit voorjaar zijn opwachting in Nederland. De Jaguar XK Coupe is leverbaar vanaf ⬠114.900,-, de prijzen van de Jaguar XK Convertible starten bij ⬠125.900,-. De combinatie van sportieve prestaties en verfijnd comfort zal zowel liefhebbers van luxe als van pure sportiviteit aanspreken.

Wereldprimeur
De nieuwe Jaguar XK is standaard uitgerust met veel moderne technologieën, waaronder het Pedestrian Deployable Bonnet System, een wereldprimeur van Jaguar. Dit geavanceerde sensorsysteem zorgt ervoor dat in geval van een aanrijding met een voetganger de motorkap in een fractie van een seconde enkele centimeters omhoog komt. Dit voorkomt dat de voetganger in aanraking komt met de harde componenten in de motorruimte en reduceert de kans op letsel aanzienlijk. Ook het Jaguar Smart Start System en Park Distance Control achter zijn standaard op de nieuwe XK aanwezig. Tot de opties van de XK behoren onder meer adaptieve koplampen, het Jaguar Premium Surround Sound System en het Jaguar Smart Entry System, waarbij de bestuurder de auto kan ontgrendelen en starten met de sleutel in zijn broekzak, jas of tas.

De Jaguar XK is uitgerust met een krachtige 4.2 liter V8-motor, die is gekoppeld aan een zestraps automatische ZF transmissie. Dankzij de nieuwe Jaguar Sequential Shift kan deze ook handmatig worden bediend. Het vermogen bedraagt 300 DIN-pk. De XK Coupe accelereert in 6,2 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid van de XK is elektronisch begrensd op 250 km/u.

De combinatie van een nieuw opvallend uiterlijk, luxe voorzieningen en de meest geavanceerde technieken zorgt ervoor dat de nieuwe Jaguar XK Coupe en Convertible een perfecte balans bieden tussen dynamisch rijgedrag en ongeëvenaard comfort.

BedrijfsautoRAI.nl