Politie Groningen

Persberichten dinsdag 31 januari 2006

Provincie Groningen, 31-01-2006

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 353, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Zonnelaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1249, aantal overtredingen: 46, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50

km/uur.

Niekerk, Fanerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 440, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Bedum, Sint Annerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 183, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 105 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Warffum, Juffer Marthastraat: aantal geregistreerde voertuigen: 128, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: Zuidlaarder met 2 promille achter het stuur

De politie heeft zondagavond op de Osloweg een 45-jarige man uit Zuidlaren aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen de Zuidlaarder tweemaal half over een verkeersheuvel rijden. De 45-jarige bleek na een blaastest te veel alcohol gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde zijn rijbewijs in. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: roodlichtcontrole leidt tot 28 boetes

Een roodlichtcontrole in de Nieuwe Sint Jansstraat met de Turfsingel heeft maandagmiddag geleid tot 28 boetes. De politie bekeurde 26 verkeersdeelnemers, omdat ze door het rode licht waren gereden. Twee bromfietsers kregen een bon, omdat ze de helm niet droegen. In totaal werden 350 voertuigen en 500 fietsers in anderhalf uur tijd.

Groningen: snelle rijder moet rijbewijs inleveren

De politie heeft maandagavond op de Plataanlaan een 24-jarige man uit Lutjegast bekeurd na het begaan van een forse snelheidsovertreding. De man werd staande gehouden, nadat de politie een snelheid van 126 km/uur had waargenomen. De automobilist reed daarmee 56 km/uur te hard. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Oude Pekela: aanrijding tussen brommobiel en trekker

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Industrieweg-Oost met de Wedderweg is maandagmorgen een 57-jarige bestuurster van een brommobiel uit Oude Pekela gewond geraakt. Een 42-jarige man uit Gasseltenijeveen reed op een trekker met oplegger over de Wedderweg. Op de kruising sloeg hij rechtsaf, maar nam hierbij de bocht te ruim en reed over de linker weghelft. De vrouw zag dit te laat en botste tegen het achterwiel van de oplegger. Zij liep verwondingen op aan haar knie en is naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen zijn afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Winschoten: rijbewijs ingevorderd van alcomobilist

Een 20-jarige automobilist uit Heiligerlee is maandagnacht op de Grintweg aangehouden voor rijden onder invloed. Tijdens controle bleek hij te hebben gedronken. Hierop werd hij ingerekend. Op het politiebureau bleek dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Omdat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.