Politie Limburg-Noord

Politie onderzoekt gewapende overval

Datum: 31-01-2006
Tijd bericht: 10:41
Plaats: Ohe en Laak
De politie onderzoekt een gewapende overval die maandagavond rond 21.45 uur plaatsvond op de Bosstraat. Een 67-jarige bewoner werd bij zijn woning overvallen. De overvallers vluchtten zonder buit nadat het slachtoffer om hulp riep.

Ter plaatse trof de politie de man aan op de oprit van zijn huis. Hij verklaarde dat hij buiten bij de woning door drie mannen overvallen was. Hij had hierbij een klap op zijn hoofd gekregen en was bedreigd door een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Het slachtoffer riep vervolgens om hulp omdat hij overvallen werd. Daarop zijn de verdachten weggelopen in de richting van de openbare weg. Het slachtoffer is vervolgens in zijn auto gestapt en in de richting van de verdachten gereden. De verdachten heeft hij niet meer aangetroffen.

Het signalement van de verdachten luidt als volgt. Een man is ca 1.60 lang en heeft een flink postuur. Hij droeg een zwarte bivakmuts en een lichtblauwe broek. Van de tweede verdachte is bekend dat hij ca 1.70 lang is, hij droeg eveneens een bivakmuts en sprak met een Limburgs dialect. De derde verdachte is ca. 1.75 lang en droeg eveneens een bivakmuts.

Direct na de overval heeft de politie de omgeving met een speurhond afgezocht. Dit heeft niets opgeleverd. De technische ondersteuning stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen bellen met de politie in Echt op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).