AutoRai

Twee wereldprimeurs in Genève: Alfa 159 Sportwagon en Alfa Spider

(1/31/2006)
Alfa Romeo presenteert twee wereldprimeurs op de komende Salon van Genève. De Alfa 159 Sportwagon en Alfa Spider vullen de modellenreeks aan waarmee de Italiaanse autofabrikant de toekomst tegemoet treedt. De Alfa 159 Sportwagon is een levendige mix van Italiaanse stijl, sportieve prestaties en flexibiliteit, die aan alle eisen van de hedendaagse levenswijze tegemoet komt. Het nieuwe model is net zo lang als de sedan (4,66 m) en heeft dezelfde sportieve uitstraling. De Alfa 159 Sportwagon wordt leverbaar in drie uitvoeringen, met twaalf exterieurkleuren en vijf kleurstellingen voor het interieur. Het motorenpakket bestaat uit drie nieuwe JTS krachtbronnen en drie turbodiesel Multijet motoren, die alle zijn gekoppeld aan een nieuwe zestraps versnellingsbak.

Ook de Alfa Spider maakt in Genève zijn debuut. Een hoogstaande creatie die zowel teruggrijpt naar de rijke traditie van Alfa Romeo als een voorproefje is van de toekomst op het gebied van technische innovaties en motoren. Het nieuwe model trekt moeiteloos de lijn door vanaf de jaren vijftig met een legendarische model als de Giulietta Spider via de Duetto in de jaren zestig, tot de Spider en GTV uit de jaren negentig. De nieuwe Spider is een ruime tweezitter van 1,83 m breed, 4,40 m lang en 1,37 m hoog. Karakteristiek zijn de doorgetrokken achterlichten en de vier uitlaatpijpen die het temperament van de auto benadrukken. De Alfa Spider zal worden voorzien van de pittige 2,2 liter JTS motor met 185 pk en de krachtige 3,2 liter JTS-motor met 260 pk.

Net als bij de sedanversie van de Alfa 159, die onlangs vijf sterren behaalde bij de Euro NCAP botsproeven, is er volop aandacht besteed aan de veiligheid van de twee nieuwe modellen, die bovendien beschikken over een sportieve afstelling en dynamisch weggedrag.

BedrijfsautoRAI.nl