Gemeente Hoogeveen

31 januari 2006
Afzender: college B&W
Gemeente reserveert miljoenen voor accommodatie Nieuwlande De gemeente Hoogeveen is bereid minimaal 3,4 miljoen euro uit te trekken voor een accommodatie in het dorp Nieuwlande. Wethouder Jan Stoefzand heeft dat maandagavond laten weten tijdens een openbare vergadering van de Dorpsoverleggroep in dorpshuis ât Dwarsgat in Nieuwlande.

Voorwaarde is wel dat de toekomstige gebruikers en de gemeente het eens worden over het ruimtegebruik, een constructie die eigendom en huur regelt en wat elke gebruiker moet betalen.

Loftrompet

Wethouder Stoefzand stak de loftrompet over onder meer het dorp voor zijn daadkracht en creativiteit sinds de start van het DOP in mei 2003. âIk wil hier met name Plaatselijk Belang bedanken voor de geweldige inzet al die jaren. En ook de Dorpsoverleggroep die al vanaf mei 2003 elke maand bijeen komt om het DOP in gang te houden verdient een pluim.â

Goed plan

Stoefzand sprak waardering uit voor het afgeronde haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijkheden een multifunctioneel centrum in het dorp neer te zetten en voor de tot nu toe bereikte overeenstemming tussen de partners die het nieuwe gebouw gaan âbewonenâ. Hij gaf een belangrijk signaal af aan het dorp: de gemeente heeft het geld voor een multifunctionele accommodatie beschikbaar als het dorp in overleg met de gemeente tot een goed plan komt.

Overigens is de gemeente ook bereid om de grondopbrengst van de locaties die door dit plan vrijkomen toe te voegen aan de 3,4 miljoen euro.

Onderdak

Het multifunctionele centrum moet onderdak bieden aan onder meer de basisscholen De Driesprong en De Hoeksteen, gym- en volleybalvereniging LEF, de peuterspeelzaal, dorpshuis ât Dwarsgat en kinderopvang.

Partijen gaan binnen afzienbare tijd om de tafel om verder te werken aan de verdeling van de vierkante meters, de exploitatie en de eigendomsconstructie van het multifunctionele centrum in Nieuwland.