Gemeente Baarn

Laatste fase werkzaamheden Eemnesserweg,

Tijdelijke afsluiting en omleidingen voor doorgaand verkeer

Inmiddels is de derde en laatste fase van de grootscheepse reconstructie van de Eemnesserweg en de Van Heemstralaan van start gegaan. Het asfalt en de fundering van de Van Heemstralaan worden vervangen, waardoor de weg er weer vele jaren tegen kan. Tegelijk worden fietspaden en trottoirs vernieuwd. Ook de rotonde Eemnesserweg / Nieuw Baarnstraat / Plataanlaan krijgt een grondige opknapbeurt. Vanwege de werkzaamheden zal vanaf 30 januari a.s. de Eemnesserweg en vanaf 20 februari ook de rotonde, gesloten zijn voor doorgaand verkeer. De gemeente heeft omleidingen ingesteld. Aanwonenden blijven het grootste deel van de tijd wel bereikbaar. De afsluiting zal tot uiterlijk 10 maart duren.

De reconstructie wordt uitgevoerd door de firma BAM Wegen BV, in opdracht van de Gemeente Baarn. Na reconstructie heeft de weg een nieuwe geasfalteerde deklaag en een betere fundering tegen verzakkingen. Op de Eemnesserweg komen tussen de rotonde en de Van Heemstralaan, rode, geasfalteerde fietsstroken aan weerszijden van de rijbaan. Het vroegere enkelzijdige fietspad aan de Eemnesserweg is dan verdwenen. Het voetpad aan weerszijden van de Eemnesserweg wordt nieuw betegeld. Voor de reconstructie hoeven geen bomen te worden gekapt. De reconstructie is uiterlijk 1 april geheel afgerond. Aanwonenden zijn per brief over de werkzaamheden en de omleidingen geïnformeerd.

Opknapbeurt rotonde

Bij de reconstructie van de Eemnesserweg wordt ook de rotonde Eemnesserweg / Nieuw Baarnstraat / Plataanlaan meegenomen. Daardoor zal de rotonde van 20 februari tot uiterlijk 10 maart a.s. afgesloten zijn voor verkeer. Er zullen omleidingen worden ingesteld. De omleidingen zijn ook besproken met de nabijgelegen hulpdiensten: politie, brandweer en het ziekenhuis Meander MC.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden loopt de belangrijkste omleidingsroute via de Diepenbrocklaan / Drakenburgerweg of via de Diepenbrocklaan / Bernard Zweerslaan / Chopinlaan. Het ziekenhuis is te bereiken via een omleiding over de Molenweg of via Wilhelminalaan / Ringlaan. De omleidingen worden aangegeven met bebording. Een kaartje van de omleidingen kan men vinden op de internetsite van de Gemeente Baarn (onder actueel' werk in uitvoering') of in de informatierekken van het gemeentehuis.