Gemeente Baarn

Voorlopig radio advies 2006 programmaraad RPGO

Bij de Regionale Programmaraad Gooi- en Omstreken (RPGO) zijn zes nieuwe aanvragen van radiozenders voor doorgifte binnengekomen. Het gaat om de radiozenders: Bright FM, BNN/FUNX, Wereldstad Radio Rotterdam, Radio Gay, City FM Rock en Q Music (voorheen Radio Noordzee).

De RPGO adviseert de gospel radio zender Bright FM op te nemen in het basispakket. De reden is dat deze familiezender bijdraagt aan een grotere verscheidenheid van het radio-aanbod op de kabel. Het is een christelijke zender, die welvoegelijk taalgebruik hanteert en zich in haar muziekkeuze onderscheidt van de andere muziekzenders.

De wijziging gaat ten koste van Radio Nederland Wereld Omroep. Deze zender wordt verplaatst naar het standaardpakket. De jongerenzender YAM FM wordt niet meer geadviseerd. Deze zender heeft geen toegevoegde waarde t.o.v. andere zenders in dezelfde doelgroep. Gelet op de continuïteit en het stabiele karakter van de luistercijfers in onze regio van Q Music (voorheen Radio Noordzee) , adviseert de RPGO om deze zender in het Basispakket te handhaven.
De overige nieuwe zenders worden om moverende redenen niet geadviseerd. Dit stoelt enerzijds op een teveel van hetzelfde (doublerende factor) positionering of te beperkt in doelgroep. Radio Gay heeft zich tijdens de presentatie niet kunnen presenteren, derhalve heeft de RPGO zich geen mening kunnen vormen over de zender.

Zoals aangegeven betreft het een voorlopig advies, waarop met ingang van 27 januari 2006 tot en met 10 maart 2006 gereageerd kan worden. Het werkgebied van de RPGO, omvat de plaatsen Laren, Loenen, Huizen, Blaricum, Wijdemeren, Breukelen, Bussum, Naarden, Eemnes en Baarn.

Het volledige pré-advies is te lezen op de website van de Programmaraad: www.rpgo.nl/. Hier kunt u ook een reactie geven op dit pré-advies.