Gemeente Baarn

Concept-plan openbare ruimte Vogelbuurt gereed voor inspraak

Burgemeester en wethouders hebben op 10 januari 2006 het Herinrichtingsplan openbare ruimte Vogelbuurt, dat verschillende inrichtingsvarianten kent, voor overleg en inspraak vrijgegeven. Doel van het plan is om in navolging van de renovatie van de woningen (door Eemland Wonen) de openbare ruimte op te knappen. Het plan geeft zoals gezegd een aantal mogelijkheden aan voor de herinrichting en zal verder uitgewerkt worden in overleg met de bewoners van de wijk. Voordat dit overleg gestart wordt, wordt allereerst zekerheid gevraagd bij de provincie Utrecht over de toegezegde bijdrage van 1 miljoen uit het provinciale Stimuleringsfonds voor stedelijke vernieuwing.

Het gebied de Vogelbuurt

Dit herinrichtingsplan richt zich op het gebied tussen de Wijkamplaan, Lepelaarstraat, Zuringlaan en Kemphaanstraat, alsmede de Lepelaarstraat en de Kemphaanstraat zelf.

Het herinrichtingsplan openbare ruimte

In het plan worden een aantal varianten voorgesteld voor de betreffende straten in het gebied. Deze varianten dragen in meer of mindere mate oplossingen aan voor knelpunten op het gebied van onder meer verkeer en parkeren. Verder wordt in het plan een aantal voorstellen gedaan voor de inrichting van het openbaar groen, de speelterreinen, de openbare verlichting en de sociale veiligheid.

Overleg met bewoners

Voordat het overleg met betrokken bewoners en instanties opgestart wordt, willen burgemeester en wethouders zekerheid hebben over de bijdrage van 1 miljoen door de provincie Utrecht uit het provinciale Stimuleringsfonds voor stedelijke vernieuwing. Zodra het akkoord binnen is, zal in overleg met de bewoners van de wijk, een communicatieplan worden opgesteld. Naar verwachting kan medio maart het overleg met de bewoners en instanties opgestart worden.