Politie Gelderland-Midden

Man gewond bij verkeersongeval A1

Publicatiedatum: 31-1-2006 11:13:32

Barneveld - Bij een verkeersongeval op de A1 bij Barneveld is maandagochtend een 22-jarige automobilist uit Oldenzaal gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De Oldenzaler reed rond kwart over acht over de A1 van Apeldoorn richting Amersfoort. Ter hoogte van Barneveld verloor de automobilist door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Vervolgens raakte hij in de berm, schoot naar de linker kant van de weg en vloog over de middengeleider de verkeerde weghelft op. Daar botste hij tegen de vangrail. Ander verkeer werd daarbij overigens niet geraakt. Het slachtoffer moest vanwege opgelopen letsel door de hulpdiensten van brandweer en ambulancedienst uit zijn wagen worden gehaald. Daartoe moest de wagen worden opengeknipt met een hydraulische schaar. Daarna is de man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door de politie is geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Voorthuizenaar aangehouden na uit hand gelopen burenruzie
Publicatiedatum: 31-1-2006 11:12:57

Voorthuizen - De politie van Voorthuizen heeft maandagochtend een 66-jarige man uit die plaats aangehouden na een uit de hand gelopen burenruzie. De man wordt ervan verdacht zijn 70-jarige buurman mishandeld te hebben. De buurman raakte daarbij gewond. De twee zouden ruzie hebben gekregen toen het slachtoffer over de stoep wilde passeren terwijl de 66-jarige daar kennelijk bezig was met een meetlint. De ruzie mondde uit in een handgemeen, waarbij de 66-jarige zijn buurman enkele klappen zou hebben gegeven. Gewaarschuwde agenten hielden later de 66-jarige man thuis aan. Na verhoor is hij weer op vrije voeten gesteld. De Voorthuizenaar had de mishandeling bekend en kreeg van justitie een dagvaarding.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Meisjes licht gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 31-1-2006 11:12:13

Barneveld - Twee meisjes van zeventien jaar en afkomstig uit Barneveld zijn maandagmiddag licht gewond geraakt nadat ze betrokken waren geraakt bij een aanrijding. Dat gebeurde op de Wesselseweg in hun woonplaats. Volgens verklaringen van de beide meisjes was de één op de fiets en wilde op een gegeven moment linksaf een oprit inrijden. Daarbij zou ze geen richting hebben aangegeven. Het andere slachtoffer reed op een scooter en wilde de fietsster net inhalen op het moment dat ze afsloeg. Beiden botsten vervolgens tegen elkaar en kwamen te vallen. De fietsster moest zich wel onder doktersbehandeling stellen in verband met een snijwond aan het hoofd. De bromfietsster bleek diverse schaafwonden te hebben opgelopen en kon door personeel van een ontboden ambulance terplekke worden behandeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Minderjarige meisjes aangehouden na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 31-1-2006 11:11:14

Barneveld - Drie meisjes van twaalf, dertien en veertien jaar uit Barneveld zijn maandagmiddag op de langstraat in hun woonplaats door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. Het minderjarige trio wordt er van verdacht uit een zaak aan die straat make-up en oorbellen te hebben meegenomen zonder af te rekenen. Bij het verlaten van de zaak ging het alarm af, waarna de drie meisjes door winkelpersoneel in de kraag gevat werd. De meisjes werd vervolgens aan de politie overgedragen en moesten de buit teruggeven. Na verhoor is het trio aan de ouders overgedragen. Justitie beslist verder van er met hen gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Fietsers op de bon bij verlichtingscontrole

Publicatiedatum: 31-1-2006 11:10:36

Hoevelaken - In Hoevelaken heeft de politie maandagochtend bij een verlichtingscontrole 22 bonnen uitgedeeld. Gedurende de donkere ochtenduren controleerde de politie op de Westerdorpsstraat tientallen fietsers en bromfietsers. Tegen nog eens vijf bromfietsers werd proces-verbaal opgemaakt omdat ze op een opgevoerde brommer bleken te rijden.
Ook de komende tijd blijft de politie regelmatig controleren gedurende de donkere uurtjes.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---