2e persbericht van dinsdag 31 januari 2006

Eindhoven, 31-01-2006

Heeze: Taxichauffeur opgepakt na mishandeling

Dinsdag om 1.50 uur is in Heeze een 24-jarige Eindhovense taxichauffeur aangehouden. De man wordt er van verdacht rond 1.00 uur een 23-jarige Heezenaar te hebben mishandeld. De Heezenaar had een taxi besteld om naar huis te gaan. De chauffeur en hij kenden elkaar en hadden eerder al eens ruzie gehad. Toen het slachtoffer uitstapte om geld te halen sloeg de taxichauffeur het slachtoffer met een nog onbekend voorwerp op zijn hoofd. Het slachtoffer viel en verloor zijn telefoon. De taxichauffeur vertrok. Het slachtoffer moest zich met een hoofdwond in een ziekenhuis laten behandelen. Toen de chauffeur werd aangehouden vonden agenten de telefoon van het slachtoffer in zijn kleding. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Vessem: Politie pakt twee jongens op voor brandstichting

Maandagmorgen en maandagmiddag zijn door de politie twee jongens uit Vessem aangehouden. De twee zijn 15 en 17 jaar oud. Ze worden er van verdacht betrokken te zijn geweest bij de brandstichting aan een woning aan de Jan Smuldersstraat in Vessem. Vrijdagavond 20 januari brak daar rond 21.00 uur brand uit. De politie stelde vast dat er een molotovcocktail in de goot van het dak was gegooid. Er werd een rechercheonderzoek ingesteld. Dat leidde naar de twee verdachten. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Eindhoven: Onderzoek naar dood man nagenoeg afgerond

Politie en justitie hebben het onderzoek naar de dood van een 37-jarige man uit Eindhoven nagenoeg afgerond. Hij werd donderdag 19 januari gevonden in een berging van een appartementencomplex aan het Picassohof. De 30-jarige Eindhovenaar die zaterdag 21 januari werd aangehouden (zie ook 1e persbericht van zondag 22 januari 2006) wordt morgen (woensdag) voor de Raadkamer gebracht. Hij zit vast sinds zijn aanhouding. Het onderzoeksteam is teruggebracht tot vier mensen die de komende tijd de lopende zaken afhandelen. Politie en justitie verwachten in deze zaak geen aanhoudingen meer te verrichten.

Eindhoven: Politie pakt dronken automobiliste op

De politie heeft dinsdagochtend rond 1.45 uur een vrouw van 46 jaar uit Budel aangehouden op de Varenstraat. Surveillerende agenten zagen haar in een auto met hoge snelheid op de Leenderweg rijden. Toen ze op de Varenstraat stopte en de agenten haar controleerden, bleek ze teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies ze een alcoholpromillage van ruim 1,85. Haar rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Ruim 100 bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft maandag snelheidscontroles gehouden op de Aarle Rixtelseweg en de Houtse Parallelweg. Tussen 15.50 en 18.25 uur werden op de Houtse Parallelweg 43 overtredingen geconstateerd. Er werden 766 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u waar 50 km/u is toegestaan. Van 19.40 tot 21.30 uur werden op de Aarle Rixtelseweg 454 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 70 harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/u.

Breugel: Dronken automobilist aangehouden

Een man van 58 jaar uit Breugel is dinsdagochtend rond 1.15 uur door de politie aangehouden op de Sint Isidorusstraat. Agenten zagen hem op de Van den Elsenstraat rijden en controleerden hem. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Zijn alcoholpromillage bedroeg bijna 2,50. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leende: Man gewond bij ongeval op snelweg

Een man van 47 jaar uit Eindhoven is dinsdagochtend kort na middernacht gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de snelweg A2 ter hoogte van Leende. Toen hij daar in een auto in de richting van Maastricht reed, verloor hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij reed tegen de vangrail aan de linkerkant van de weg, schoof naar de rechterkant van de weg, belandde in de berm, en sloeg over de kop. De man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.