Gemeente Oss


31/1/2006 - Ook fietser wint bij nieuwe parkeerbeleid

Een parkeerplaats vinden op zaterdagen of koopavonden is in de huidige situatie niet altijd makkelijk, terwijl doordeweeks om het centrum gelegen woonwijken last hebben van parkerende werknemers. Om dit te verbeteren treft de gemeente de komende twee jaren diverse maatregelen.

Wat merkt u ervan?
Als u gaat winkelen, wilt u niet ver lopen naar uw bestemming. De gemeente wil dat bereiken door verschillende uurtarieven in te voeren met verschillende maximale parkeerduur. Hoe verder van het winkelcentrum hoe goedkoper en langer u kunt parkeren. Dat betekent niet dat u een uur moet lopen, we denken eerder aan een paar minuten. Een aantal plaatsen wordt duurder, andere plaatsen goedkoper en weer andere blijven gelijk. Er zijn 3 tariefzones en binnen elke zone zijn de parkeerplaatsen op parkeerterreinen goedkoper dan op straat. Parkeren op het terrein achter en onder de Albert Heijn aan de Oostwal, is goedkoper dan vorig jaar. In het weekendkunt u gratis parkeren op het parkeerterrein tussen de Raadhuislaan en de spoorlijn.

Duurzame parkeermeters
De centrale parkeermeters worden binnen 2 jaar vervangen door gebruikersvriendelijke ticketautomaten die functioneren op zonne-energie. Dit jaar worden er zes vervangen: op de Raadhuislaan 3 en in de Kerkstraat, de Hooghuisstraat en in de Carmelietenstraat.

Fietser wint ook
Ook de fietser wint bij het nieuwe parkeerbeleid. Fietsers kunnen voortaan gratis gebruik maken van de bewaakte en veilige stallingen in de Kruisstraat en de Oostwal.

null

Parkeerterrein CS
Bij het Centraal Station is inmiddels ook een parkeerterrein aangelegd. Daarmee is de capaciteite flink uitgebreid. Het terrein functioneert echter nog niet goed. De gemeente gaat daarover in overleg met de NS, die eigenaar is van het parkeerterrein. Lees hier meer.

Vervolg
De gemeente gaat ook investeren in uitbreiding van parkeergelegenheid en in een adequate verwijzing naar de verschillende parkeerlocaties. Het aantal parkeerplaatsen wordtuitgebreid door de bouw van een parkeergarage in het Berghkwartier (medio 2007). Daarnaast wordt het gebruik van minder drukke plaatsen gestimuleerd. De vergunningregeling voor bewoners en bedrijven is in ontwikkeling en zal omstreeks de jaarwisseling 2007 van start gaan.

Voor meer informatie kunt u bellen met de heer H. van Roosmalen van de afdeling Beheer Openbare Ruimte, telefoon 62 95 61. Zowel het volledige parkeerbeleidsplan als de samenvatting is op de site te lezen.
De samenvatting is ook verkrijgbaar bij de afdeling Publieksvoorlichting, in de hal van het gemeentehuis.