Gemeente Oss


31/1/2006 - P&R- terrein bij het station

En ondanks het feit dat de gemeente bij NS al diverse keren heeft aangedrongen op maatregelen, wordt er weinig aan gedaan. Daarom heeft de gemeente een brief naar NS gestuurd met het verzoek om de knelpunten op te lossen. Inmiddels is er een overleg met NS gepland waarin de knelpunten besproken gaan worden. Het gaat over de volgende zaken:

Informatie naar de gebruikers Bij het terrein wordt geen of slechte informatie gegeven over de tarieven die er gelden, de kortingsmogelijkheden die er zijn voor de NS-reizigers en de mogelijkheid om het terrein binnen een half uur gratis te verlaten, ten behoeve van het halen en brengen van reizigers.

Parkeertarieven

De parkeertarieven zijn vrij hoog. Het terrein wordt, waarschijnlijk mede daardoor, slecht gebruikt.

Kiss en Ride

Op het parkeerterrein ligt een zogenaamde kiss&ride strook. Deze strook is echter slecht herkenbaar en veel mensen weten niet dat je het terrein binnen een half uur gratis mag afrijden, ten behoeve van het halen en brengen. Hierdoor gaan veel mensen op de Gasstraat stilstaan om reizigers in en uit te laten stappen. Dit leidt tot verkeersonveilige situaties.

Toegankelijkheid voor fietsers en voetgangers

De toegankelijkheid van het station voor voetgangers en fietsers, via het parkeerterrein is onduidelijk. Voor voetgangers ligt er een ingang maar die is slecht herkenbaar. Voor fietsers is er in principe geen toegang. In het gebruik zie je dan ook zowel fietsers en voetgangers langs/onder de slagbomen door gaan.

Hopelijk kunnen we u binnenkort melden welke maatregelen er genomen gaan worden.