Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe OpenHD-alliantie breidt uit met tien grote digitale-mediaorganisaties

Nieuwe op Adobe Production Studio gebaseerde OpenHD-gecertificeerde systemen leveren uitgebreide end-to-end oplossingen voor HDV-, SD- en HD-workflows

Amsterdam, 31 januari 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) breidt zijn Adobe OpenHD-ondersteuning uit met tien nieuwe partners. Dit zijn AJA, AMD, Blaskmagic, Bluefish, CineForm, Focusrite, Hugo/Ciprico, Matrox, NVIDIA en Rorke. In eerste instantie ging Adobe voor zijn OpenHD samenwerkingen aan met Dell, HP, Intel en Microsoft. De nieuwe partners leveren kwalitatief hoogstaande capture cards, grafische- en video-accelerators, audiogereedschappen en data-opslagproducten. Met deze uitbreiding en de introductie van Adobe® Photoshop Studio (gisteren aangekondigd) zijn er zeven nieuwe kant-en-klare Adobe OpenHD oplossingen gecreëerd. Die bieden ondersteuning van HDV tot aan real-time gecomprimeerde en ongecomprimeerde HD en is beschikbaar vanaf begin februari.

Adobe heeft nauw samengewerkt met de OpenHD-samenwerkingspartners voor het testen van de specifieke capture cards- en hardwareconfiguraties in het nieuwe Adobe Production Studio. Dat garandeert de hoogste prestatie en betrouwbaarheid. Adobe Production Studio bevat nieuwe versies van Adobe After Effects® 7.0, Adobe Premiere® Pro 2.0, Adobe Audition® 2.0, Adobe Encore® DVD 2.0 en de laatste versie van Adobe Photoshop® CS2 en Adobe Illustrator® CS2. Daarnaast bevat het ook tijdbesparende nieuwe mogelijkheden zoals Adobe Dynamic Link, dat een zeer uitgebreide softwaretool-set biedt voor video- en audiobewerking, motion graphics, visuele effecten en DVD-authoring. De combinatie van Adobe Production Studio en Adobe OpenHD-gecertificeerde systemen biedt creatieve professionals schaalbaarheid en betrouwbaarheid. Hiermee worden HDV-, SD- en HD-workflows ondersteund.

"Wij zijn zeer tevreden met de indrukwekkende lijst van nieuwe partners voor Adobe OpenHD. Hiermee breiden we onze mogelijkheden uit en leveren we het meest uitvoerige desktop HD-aanbod dat er is", zegt Jim Guerard, vice president, Web and Video products bij Adobe. "De nieuwe kant-en-klare HD-systemen voldoen aan de behoeften van creatievellingen en videoprofessionals tot aan de grootste post-productie-organisaties. Met elke nieuwe ontwikkeling en nieuwe partner van de Adobe OpenHD-samenwerking wordt HD-technologie goedkoper en beter beschikbaar voor een breed publiek van creatieve professionals."

Adobe OpenHD is in April 2005 gestart door Adobe, Dell, HP, Intel en Microsoft om een reeks van geïntegreerde en gecertificeerde Windows-gebaseerde HD-oplossingen te bieden. Door een gezamenlijk certificatieprogramma helpen deze bedrijven de compatibiliteit tussen hardware-en software-componenten te verzekeren. Hierdoor wordt het aankoopproces vergemakkelijkt en hebben de klanten de zekerheid dat ze een gevalideerd kant-en-klaar systeem kopen.

Prijzen en beschikbaarheid
Voor informatie over hardware-specificaties, prijs en beschikbaarheid kunt u kijken op de Adobe OpenHD website: www.adobeopenhd.com

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Een PDF van het Production Studio persbericht vindt u hier: http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/pr/jan2006/Adobe_OpenHD.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Adobe Audition, Adobe Premiere, After Effects, Encore, Illustrator, and Photoshop are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com