Gemeente Rotterdam

CDA: aanpakken slechte aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt prioriteit in nieuw college

Het CDA Rotterdam wil de slechte aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt gaan aanpakken. CDA-lijsttrekker Leonard Geluk: "Door de uitstroom van de babyboomers uit de arbeidsmarkt komen er de komende jaren voldoende banen vrij, maar niet alle werkzoekenden en studenten in Rotterdam zijn voldoende gekwalificeerd voor deze banen. Er is sprake van een slechte aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Dat moeten we echt veranderen. Iedere jongere zou een baan moeten krijgen die hij of zij verdient."

Voor het CDA-Rotterdam zijn de volgende 10 actiepunten van belang om die aansluiting te verbeteren.

Meedoen

* Alle Rotterdammers tot 25 jaar volgen een opleiding of hebben een baan. Dit gebeurt onder de regie van de gemeente. Dat betekent dat tot 25 jaar geen uitkering wordt verstrekt. Nu is dat nog tot 23 jaar.

Inhoud onderwijs

* Jongeren moet in staat zijn om een juiste keuze voor een studie te maken, zodat er minder uitval in het onderwijs is. Leerlingen in de onderbouw het middelbaar onderwijs moeten zich al oriënteren op MBO/HBO en universiteit. Bij de overgang van VMBO naar MBO naar HBO moet er een verplichte 'warme overdracht' zijn via verwijsindex. Ook moeten jongeren beter worden begeleid bij studiewisseling binnen VMBO, MBO en HBO.
* In 2010 moeten alle scholen praktijkgericht zijn, loopbaanoriëntatie en maatwerk per leerling bieden.

Discriminatie op de arbeidsmarkt

* Realiseer voor Rotterdam een PAVEM 2 als opvolger van PAVEM 1 (vooral gericht op aanbieden taalonderwijs aan allochtone vrouwen), vooral gericht op arbeidsparticipatie van allochtone vrouwen. Zorg voor banen voor allochtone vrouwen. Werk en economische zelfstandigheid is de beste manier om te integreren.
* Ondernemersprijs voor beste non-discriminatiebeleid.

Stagerecht

* Maak gemeenten eindverantwoordelijk regisseur voor stageplaatsen als onderdeel van de aanpak van vroegtijdig schoolverlaten. De gemeente geeft ieder die voldoende punten haalt een stagegarantie of stagerecht. De gemeente moet zelf ook meer stageplaatsen aanbieden.

Organiseer de match

* Onderzoek waar de slechte aansluiting uit bestaat.
* Verhoog het niveau van uitstromers door o.a. de aanpak van vroegtijdig schoolverlaten, door brede scholen, praktijkgericht VMBO, etc.

Werkgelegenheid

* Creëer werkgelegenheid in de dienstverlening voor de zogenaamde onderkant van de arbeidsmarkt. Het uitbesteden van huishoudelijke werkzaamheden (zoals schoonmaak, oppas of boodschappen doen) moet aantrekkelijker worden gemaakt door zwartwerk te 'witten' (zie ook advies Raad voor werk en inkomen van 26-1-2006). Start nog dit jaar een proef in Rotterdam.

Ondernemerschap

* Stimuleren van het ondernemerschap bij jongeren, door in het onderwijs meer aandacht te geven aan ondernemerschap. De gemeente en bedrijfsleven gaan jaarlijks 100 Rotterdamse jongeren helpen met het oprichten van een eigen bedrijf!