Ingezonden persbericht


Grote belangstelling voor ontwikkeling Piuskade Noordwest

Ontwikkelaars maken plannen in samenspraak met belanghebbenden

Tilburg, 31 januari 2006. Belangstellenden en belanghebbenden in de ontwikkelingen van de Piushaven kwamen gisteravond bijeen in basisschool Panta Rhei te Tilburg. Ontwikkelcombinatie Panagro en Van der Weegen hield daar een kennismakings- en informatiebijeenkomst waarbij de ontwikkelingen van de Piuskade Noordwest - het terrein van Saan BV - werden geschetst. De Piuskade Noordwest is het eerste grote bouwproject die van start gaat. Start van de bouw staat gepland voor 2007.

De organisatie rekende op een opkomst van 100 man, maar al gauw bleek dat er stoelen bijgezet moesten worden. Uiteindelijk zijn er 152 belangstellenden naar de informatiebijeenkomst gekomen. Een korte inventarisatie liet zien dat de helft van de zaal uit belangstelling op de bijeenkomst was afgekomen en de andere helft was benieuwd naar de bouwplannen omdat zij graag in de Piushaven zouden willen wonen.

Directeuren Louis Hiddes en Wim Timmermans van de ontwikkelcombinatie Panagro/Van der Weegen organiseerden de bijeenkomst niet alleen om te informeren, maar ook om deelnemers aan de zogenaamde klankbordgroep te werven: een groep mensen die actief meedenkt met de architecten en ontwikkelaars over de opzet en indeling van de woningen en de directe leefomgeving voor het project Piuskade Noordwest. 14 mensen hebben zich hiervoor al aangemeld. Duidelijk werd dat de ontwikkeling van de Piuskade niet aan alle wensen van de belangstellenden kan voldoen. Veel aanwezigen zouden het liefst in een huis met een tuin willen wonen. Eén blik op de plattegrond van het te bebouwen gebied - en de doelstelling om daar tussen de 200 en 350 woningen te bouwen - was genoeg om te zien dat dat niet mogelijk is. Maar architect Bert van Breugel van Inbo liet zien dat er binnen het beperkte bouwoppervlakte vele creatieve en mooie oplossingen zijn te bedenken door laag- en hoogbouw met elkaar af te wisselen en creatief om te gaan met beschikbare ruimte. Bijvoorbeeld parkeerplaatsen onder de grond, met daarboven een parkje, kinderspeelplaats of gemeenschappelijke tuin voor de bewoners. Een ander voordeel van afwisselend hoog- en laagbouw is dat men goed gebruik kan maken van de mooie omgeving: hoger wonen betekent bijvoorbeeld de mogelijkheid om uitzicht op water en omgeving te realiseren.

In maart wordt er een nieuwe bijeenkomst georganiseerd. Dan hopen de ontwikkelaars de klankbordgroep rond te hebben, mensen kunnen zich hier voor aanmelden bij de bouwcombinatie (via jvanspall@panagrovastgoedzuid.nl of 013-5436430). De klankbordgroep denkt mee over de ontwikkeling van de woonwijk, de indeling van de woningen en milieu- en energievriendelijke oplossingen binnen en buiten de woningen. Leden van de klankbordgroep krijgen als dank voor hun inspanningen voorrang op de koop van de woningen in het gebied Piuskade Noordwest. Ook wordt er een prijsvraag uitgeschreven voor een mooie naam voor het gebied, 'Piuskade Noordwest' is de werktitel van het project.

Zie bijgaande foto's.

Bestemd voor de redactie,

Ingezonden persbericht