Politie Twente

Persberichten Politie Twente 31 januari 2006

Winkeldieven aangehouden

Verdachten snijden verpakking open en nemen inhoud mee

Enschede

Op maandag 30 januari hield personeel van een winkel aan de Klanderij in Enschede twee personen vast, nadat zij het tweetal betrapten hadden op diefstal. Personeel had gezien hoe het tweetal, een 39 jarige man en 40 jarige vrouw uit Enschede een verpakking opensneden en de inhoud onder hun kleding verstopten. De politie hield de twee verdachten aan. In de kleding van de man trof de politie een mesje en een tangetje en nam beide voorwerpen in beslag. De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-013228)

Computerdiefstal

Verdachte aangehouden dankzij oplettende getuigen

Enschede

Op maandag 30 januari werd om 22.45 uur een mogelijke inbraak gemeld bij een school aan de Bruggertstraat in Enschede. Een getuige had gezien dat een persoon zich daar verdacht ophield. Tijdens het aanrijden kregen de politieagenten een inbraakalarm van de betreffende school. De getuige wist te vertellen dat een man was weggefietst met iets groots achterop. Ook kon de getuige een goed signalement opgeven aan de politie. Deze zagen in de Rembrandtlaan een persoon op een fiets met een grote tas achterop. Tijdens de achtervolging zag de verdachte kans de tas ergens aan de Rembrandtlaan te dumpen. Een andere getuige vond de tas en gaf dit aan de agenten door. In de tas zaten computeronderdelen, ernaast werd een monitor aangetroffen. Op de Wethouder Nijhuisstraat lukte het de verdachte aanhouden. De verdachte voldeed aan het opgegeven signalement. Deze verdachte, een 33 jarige Enschedeër is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-013435)

Diefstal benzine

Verdachte aangehouden voor het tanken zonder te betalen

Enschede

Op maandag 30 januari hield de politie om 20.35 uur een 38 jarige Enschedeër aan op de Boulevard 1945 in Enschede. De 28 jarige wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan het tanken zonder te betalen op vrijdag 13 januari bij een tankstation aan de Boulevard 1945 in Enschede. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-006899)

Rijden onder invloed

Dronken automobilist aangehouden en rijbewijs ingevorderd

Weerselo

Op dinsdag 31 januari 2006 omstreeks 00.05 uur werd op de Nijstadweg in Weerselo een 39 jarige automobilist uit Weerselo aangehouden. De man werd tijdens een controle staande gehouden en gecontroleerd op alcoholgebruik. Daar de man teveel gedronken had werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 1,35 promille. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-013441)

Monique Oude Wolbers en Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --