Gemeente Weert

31 januari 2006

Aanvullend archeologisch onderzoek op voormalig wml-terrein

In de eerste helft van de maand februari a.s. zal op het voormalige WML-terrein aan de Limburglaan/Maaslandlaan, in opdracht van de gemeente Weert, een aanvullend archeologisch onderzoek plaatsvinden. Dat onderzoek concentreert zich op het oostelijke gedeelte van het terrein, het in de open ruimte liggende grasveld.

Zoals bekend, is op het voormalige terrein van de Waterleiding Maatschappij Limburg een brede school met een sporthal gepland. Voordat met de bouw daarvan wordt begonnen achten archeologische deskundigen nader bodemonderzoek gewenst. Eerder al vond er een inventariserend archeologisch onderzoek plaats op het voormalige WML-terrein en wel op 11 augustus 2004. Omdat in het oostelijke deel van het terrein sporen van archeologische resten uit de prehistorie en de middeleeuwen werden aangetroffen, werd voor dit terreingedeelte een aanvullend onderzoek aanbevolen. Dit 2e onderzoek - waarbij proefsleuven worden gegraven - is nodig om vast te kunnen stellen of zich op deze plek echt waardevolle archeologische resten bevinden. Het dient er tevens voor voldoende gegevens te verzamelen om uitspraken te kunnen doen over het behouden van de eventueel aanwezige oudheidkundige resten en over de mogelijkheid tot documentaire vastlegging ervan.

IJs en weder dienende zal het aanvullende onderzoek ongeveer een week in beslag nemen. Gedurende die tijd is het terrein volledig afgesloten. De resultaten van het onderzoek zullen vervolgens na 6 tot 8 weken beschikbaar zijn.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door RAAP Archeologisch Adviesbureau in Weert op basis van een door de provincie Limburg goedgekeurd programma van eisen.

2006.023 JN

---- --