Gemeente Dordrecht


Persbericht

Sportief project voor diabetici van start

Diabeter bewegen

Diabetici kunnen tot en met juni 2006 onder begeleiding gaan sporten. Diabetici krijgen onder de noemer 'Diabeter bewegen' een persoonlijk beweegprogramma aangeboden, waarbij ze twee keer per week sporten. Doel van het project 'Diabeter bewegen' is niet-actieve diabetici blijvend aan het sporten te krijgen.

Gezondheidscentrum Stadspolders nam het initiatief om deze patiënten aan het sporten te krijgen. Het Gezondheidscentrum benaderde 140 diabetici. Bureau Sportstimulering heeft een sportstimuleringsplan opgezet en traint momenteel 12 diabetici in samenwerking met fysiotherapie Balanz.

Persoonlijk beweegprogramma
Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk beweegprogramma. De diabetici sporten twee keer per week: één keer per week fysiofitness en een keer sport- en spel in de gymzaal. Iedere laatste week van de maand organiseert Bureau Sportstimulering een excursie naar een sportvereniging. Ook krijgen de deelnemers maandelijks voorlichting van o.a. een diëtiste en een fysiotherapeut.

Informatie
Geïnteresseerde diabetici kunnen contact opnemen met Inge Wouters van Bureau Sportstimulering, telefoon (078) 639 80 33.

Beschikbare bestanden
fotodiabetici310106.jpg Dordrecht, 31 januari 2006
Redactie
Maike de Bruijn
Communicatie

telefoon 078-639 8944
email m.de.bruijn@dordrecht.nl
Informatie
Inge Wouters
Bureau Sportstimulering
telefoon 078- 639 8033