Universiteit van Tilburg

Rob Poell hoogleraar Human Resources Development

Benoeming aan de Universiteit van Tilburg

Universitair hoofddocent Rob Poell is per 1 januari 2006 benoemd tot voltijds hoogleraar Human Resources Development aan de Universiteit van Tilburg. Poell is een expert in personeelwetenschappen, met name op het gebied van van ontwikkeling en leren van werknemers en organisaties.

Dr. R.F. (Rob) Poell (1968, Eindhoven) studeerde onderwijskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In 1998 promoveerde hij aan deze universiteit op onderzoek naar projectmatig leren binnen een organisatie. Zijn proefschrift werd beloond met de 'Dissertation of the Year' Award van de internationale Academy of Human Resource Development. Na zijn promotie werkte Poell als universitair docent in Nijmegen. Sinds 2002 is Poell universitair hoofddocent personeelswetenschappen in Tilburg bij het departement personeelwetenschappen.

Poell ontwikkelt theorieën over het leren van mensen binnen organisaties én van de organisaties zelf. Kernvragen zijn: Hoe leren mensen in en van hun werk? Wat stimuleert mensen en organisaties om zich te ontwikkelen? Maar ook: Hoe kan men werk en organisatie zo inrichten dat leren en verandering worden ondersteund?

Noot voor de pers
Professor Rob Poell is bereikbaar via tel: 013 466 2527/2371, e-mail: r.poell@uvt.nl. Informatie over wetenschappers van de UvT is te vinden op www.uvt.nl/webwijs/. Persberichten van de UvT staan ook op internet: www.uvt.nl/persberichten/.

UvT Persbericht