Legal Download


De FAIRPLAY TOP20: Geplaatst: 31-01-2006

Radio Ochtendhond, het NPI, NCRV's OngekendTalent en Legal Download lanceren de FAIRPLAY TOP20: een goudeerlijke hitlijst

Vanaf vandaag is op www.radioochtendhond.nl de FAIRPLAY Top20 show te beluisteren. Deze show draait om een nieuwe ongecensureerde internet hitlijst die is samengesteld uit het stemgedrag en de verkopen via de sites van het Nationaal Pop Instituut, NCRV's OngekendTalent en Legal Download. Deze unieke samenwerking van de verschillende partijen is tot stand gekomen omdat alle betrokkenen een podium willen bieden aan talentvolle artiesten en bands.

Het initiatief voor dit webradio station en deze show is ontwikkeld door Ochtendhond Platen, het label van de Tilburgse producer Crip Theeuwes.

De FAIRPLAY Top20 is een unieke maandelijkse mix van alles wat er in Nederland uitkomt aan gevestigde en aanstormende artiesten. Singles en demo's strijden samen om de hoogste notering, gevoed door het stemgedrag en de verkopen via de eerder genoemde internetplatforms.

Het concept voor de FAIRPLAY Top20 werd ontwikkeld door Crip Theeuwes en Corjan de Raaf, de singer/songwriter die de show ook presenteert.

De FAIRPLAY Top20 wordt met ingang van februari 2006 maandelijks besproken in een column in FRET, het tijdschrift van het Nationaal Pop Instituut. In die column bespreekt een bekende Nederlander uit de popindustrie het aanbod in de FAIRPLAY Top20.

Radio Ochtendhond biedt bands en artiesten uit de Beneluxlanden de kans om zich te presenteren aan een groter publiek. December 2005 lanceerde Radio Ochtendhond al de inmiddels goed beluisterde `Katshow': een ludiek internet radioprogramma vol met interviews, live-in-de-studio presentaties en informatie voor muzikanten.

Meer informatie vind je op www.radioochtendhond.nl