Universiteit Twente

Dr. Hans Rietman benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde en
-technologie

De Universiteit Twente heeft revalidatiearts dr. Hans Rietman benoemd tot hoogleraar Revalidatiegeneeskunde en -technologie. Zijn vakgebied komt te liggen op het snijvlak van de technologie en de revalidatiegeneeskunde. Rietman gaat zich, binnen het Biomedisch Technologisch Instituut (BMTI) van de UT, richten op het verklaren en analyseren van afwijkingen in het houdings- en bewegingsapparaat, en op nieuwe technologie die behandelingen in de revalidatiegeneeskunde kan verbeteren. Hij is benoemd aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica.

De nieuwe benoeming past in de afspraken die de UT heeft gemaakt met het Enschedese revalidatiecentrum Het Roessingh en met Roessingh Research and Development, voor het gezamenlijk versterken van wetenschappelijk onderzoek naar revalidatietechnologie. De afspraken tussen de drie partijen leidden eerder al tot de benoeming van prof. Hermie Hermens en prof. Maarten IJzerman. Ook zijn Het Roessingh en RRD erkend als nationaal innovatiecentrum op het gebied van pijnrevalidatie en revalidatietechnologie.

Rietman (46) heeft, na zijn opleiding tot revalidatiearts, acht jaar gewerkt op de afdeling revalidatie van het Academisch Ziekenhuis Groningen -nu UMCG- en was daarna nog drie jaar werkzaam als medisch manager op de afdeling revalidatie van het Martiniziekenhuis te Groningen. Ook was hij verbonden aan het Noordelijk Centrum voor Gezondheidsvraagstukken. In 2005 promoveerde hij in Groningen op een onderzoek naar een nieuwe methode van diagnostiek en behandeling van borstkanker. Hij is intensief en actief betrokken geweest bij het onderwijscurriculum van de faculteit geneeskunde Groningen en bij het landelijke scholingsprogramma revalidatiegeneeskunde.

Rietman zal naast zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Twente werkzaam zijn als revalidatiearts in het Medisch Spectrum Twente. Hij zal zijn onderzoek deels uitvoeren binnen Roessingh Research and Development. Zijn benoeming is daarnaast een belangrijke stap in de ontwikkeling van de opleidingen Technische Geneeskunde en Biomedische Technologie van de Universiteit Twente.

Contactpersoon voor de pers: Wiebe van der Veen, tel (053) 4894244

.

Top
Laatst gewijzigd op 31-01-2006 14:05:26 door Webmaster