Gemeente Dordrecht


Persbericht

Wijkjaarprogramma's 2006 zijn vastgesteld

De wijkjaarprogramma's voor 2006 zijn vandaag vastgesteld door het college. In de programma's staan de activiteiten omschreven die dit jaar in de Dordtse wijken gaan plaatsvinden. Voorbeelden hiervan zijn het stimuleren van bewonersinitiatieven, de herstructurering in Dordt-West en het tegengaan van overlast door jongeren.

De wijkjaarprogramma's worden op 6 februari gepresenteerd aan bewoners die zich actief voor de buurt inzetten. Dit gebeurt tijdens de jaarplanavond 'Proeven van de Wijk' in Schouwburg Kunstmin.

De wijkjaarprogramma's worden jaarlijks voor iedere wijk opgesteld en bevatten meerjarendoelstellingen. Hieraan zijn activiteiten gekoppeld, gericht op het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de Dordtse wijken. De programma's zijn onder andere gebaseerd op informatie uit overleggen in de wijk en de Monitor Leefbaarheid en Veiligheid.

Wijkstrategieën 2007-2010
Vanaf volgend jaar worden de wijkjaarprogramma's vervangen door wijkstrategieën, die zijn gekoppeld aan de duur van de collegeperiode. Het nieuwe collegeprogramma wordt vertaald naar een wijkstrategie voor 2007 tot en met 2010.