Ingezonden persbericht


Western Digital brengt Serial ATA Desktop harddrives met halve terabyte op de markt

WD Caviar SE16 500 GB met 300 MB/s datadoorvoer en NCQ

Amsterdam, 31 januari 2006 - Western Digital (NYSE: WDC) is gestart met de levering van de nieuwe 500 GB Serial ATA (SATA) WD Caviar® SE16 desktop harddrive. Deze harddrive biedt een halve terabyte capaciteit voor data-intensieve applicaties voor grafisch ontwerp, digitale videobewerking, persoonlijke video-opnames en geavanceerde bedrijfstoepassingen. De drive biedt 7.200 rotaties per minuut (RPM), een doorvoersnelheid van 300 MB per seconde, 16 MB cache en Native Command Queuing (NCQ).

"De WD Caviar harddrives bieden onze klanten de hoge betrouwbaarheid en uitstekende prestaties die ze van Western Digital verwachten", zegt Don Bennett, Vice-President en General Manager Desktop Storage van Western Digital. "De buitengewone capaciteit en optimale prestaties van deze drive komen tegemoet aan hoge applicatie-eisen en zijn een aanvulling op onze bestaande oplossingen. Met een variatie van 6 tot 500 GB kunnen we alle dataopslagbehoeften van klanten invullen."

De WD Caviar SE16 500 GB harddrive (model WD5000KS) is verkrijgbaar via de online store van Western Digital en via geautoriseerde distributeurs. De verkoopadviesprijs is EUR409, inclusief btw.

Koel en betrouwbaar
Warmte levert een belangrijke bijdrage aan slijtage van harddrives en goede koeling verlengt de levensduur. De harddrives van Western Digital hebben het laagste energieverbruik ten opzichte van vergelijkbare producten. Het lage stroomverbruik zorgt ervoor dat de temperatuur van de nieuwe WD Caviar harddrive laag blijft, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt. Vooral in compacte systemen met meerdere drives is koeling essentieel.

Fluisterzacht
Pc's, digitale videorecorders en gaming-apparatuur worden steeds vaak ingezet in omgevingen waar geluid storend kan zijn. De WhisperDrive(tm)-technologie van Western Digital brengt het geluidsniveau van de nieuwe harddrive vrijwel tot onder het gehoorniveau van de mens. Bovendien verbruikt deze optie minimale energie. De SoftSeek(tm)-technologie stroomlijnt de algoritmes voor het zoeken en vinden van data. De drive is daardoor zeer efficiënt bij het benaderen of wegschrijven van data, waardoor tevens het zoekgeluid gereduceerd wordt.

###

Over WD
Western Digital, één van de marktleiders en eerste spelers in de storage-markt, biedt producten en diensten voor mensen en organisaties die digitale informatie verzamelen, beheren en toepassen. Western Digital produceert kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare harddrives met een hoge beschikbaarheid, die data snel beschikbaar maken en goed beschermd houden. Western Digital is opgericht in 1970. De storage-producten worden geleverd aan systeemproducenten en geselecteerde resellers onder de merknaam Western Digital.