Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

31 januari 2006

Doetinchem -Gewond na aanrijding

Een 17-jarige scooterrijder uit Wehl raakte maandagmorgen (30/1) rond 08.35 uur gewond na een aanrijding. Een 22-jarige automobilist uit Ulft reed over het Zaagmolenpad. De scooterrijder reed achter hem. Ter hoogte van het Graafschapcollege wilde de automobilist linksaf slaan om in de berm te parkeren. De scooterrijder had dit te laat door met een aanrijding als gevolg. De 17-jarige werd met onbekende verwondingen met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Ruurlo - Fietser gewond

Een fietser (leeftijd niet bekend) raakte maandagavond (30/1) gewond na een aanrijding. Het incident vond rond 18.30 uur plaats op de Vordenseweg. Een 21-jarige automobilist uit Zieuwent reed over de parallelweg van de Vordenseweg. In een bocht naar links richting Vorden nam hij de binnenbocht en reed hierbij frontaal de fietser aan. De fietser werd met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Dinxperlo - Inbraak in bedrijf

Bij een bedrijf aan de Helmkamp werd in de nacht van zondag op maandag (30/1) ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere beeldschermen, computers, een digitale camera en een grijze kluis met daarin een onbekend geldbedrag. In een naastgelegen pand werd in dezelfde nacht ingebroken. Hier werd eveneens een raam geforceerd. Er werd niets weggenomen. De politie is een onderzoek gestart.

Doetinchem - Winkeldiefstal

Twee jongens uit Steenderen, leeftijd 15 en 16 jaar, werden maandagmiddag (30/1) rond 16.50 uur betrapt in een winkel in de Hamburgerstraat. Zij hadden elk een flesje parfum weggenomen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Zij werden overgedragen aan de politie. De ouders werden in kennis gesteld. De twee zullen worden doorverwezen naar een preventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.

Gendringen - Jongen belaagd

Een 17-jarige jongen uit Gendringen heeft aangifte gedaan van openlijke geweldpleging / vernieling. De jongen fietste in de nacht van zondag op maandag (30/1) rond 01.00 uur over de Engbergeweg richting Gendringen. Op een gegeven moment passeerde een groep van ongeveer tien fietsers. Twee personen uit deze groep draaiden om en fietsten achter de jongen aan. De weg werd door de één versperd, de ander rukte hard aan zijn jas. Hierna fietsten zij weg. De jas van de jongen was onherstelbaar vernield. Tevens had hij na het incident een lekke band. Misschien zijn er mensen die duidelijk over de groep kunnen geven om zo de mogelijke daders te achterhalen.

Aalten - Verbrand sloopafval

De politie heeft maandagmiddag (30/1) proces verbaal opgemaakt tegen een 29-jarige man uit Dinxperlo. Op het erf aan de Dennenoord werden door de man onder andere planken en schuttingdelen verbrand. De man was deze maand al eerder bekeurd voor het verbranden van sloopafval. De politie maakt een proces verbaal op.

Ulft - Boete opgevoerde bromfiets

Agenten hebben maandagmorgen bij een controle op de Oude IJsselweg een 17-jarige bromfietser uit Gendringen bekeurd. Hij werd staande gehouden omdat hij te hard reed. Bij controle bleek de bromfiets opgevoerd te zijn. Hij kreeg een boete van E 50,-.

Ulft - Gestolen portemonnee in brievenbus politiebureau Ulft

Zaterdagmorgen (28/1) werd in de brievenbus van het politiebureau een portemonnee gevonden. Deze bleek afkomstig van diefstal. De portemonnee was vrijdagmiddag (27/1) rond 14.15 uur weggenomen bij een supermarkt aan de Middelgraaf. De politie wil graag in contact komen met de vinder van de portemonnee. Hij/zij wordt verzocht zich te melden aan het bureau in Ulft.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --