Politie Zuid-Holland-Zuid

31/1 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 31-01-2006 o persberichten district II

KAPOT ACHTERLICHT
SLIEDRECHT De politie heeft maandagavond 30 januari een 40-jarige man uit Sliedrecht aangehouden op de A15 bij de afslag Wijngaarden. De autobestuurder reed met een defect achterlicht. Daarop hield de politie de man staande. Bij controle van de gegevens bleek dat het rijbewijs van de bestuurder ongeldig was verklaard. Daarop werd de man aangehouden. Na verhoor op het politiebureau is hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE VERZET ZICH
PAPENDRECHT De politie heeft een lastig persoon aangehouden bij een pand op de Burgemeester Keijzerweg. Het gaat om een 31-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam. De politie was bezig met een aanrijding op de Burgemeester Keijzerweg. Een 18-jarige man uit Dordrecht reed op de fiets door het rode verkeerslicht en werd aangereden door een 62-jarige man uit Papendrecht die door groen reed. De fiets raakte total loss, de voorruit van de personenauto was kapot en de wagen had wat deuken. Er raakte niemand gewond. Op het moment dat de politie bezig was met deze aanrijding, zagen ze de 31-jarige verdachte op de fiets rijden zonder verlichting. De politie wilde de fietser staande houden maar hij reed snel door. Uiteindelijk werd de 31-jarige verderop staande gehouden. Hem werd kenbaar gemaakt dat hij een proces-verbaal kreeg voor het niet voeren van fietsverlichting en het niet voldoen aan een vordering van een ambtenaar na een overtreding. De verdachte was het daar niet mee eens en uitte zijn ongenoegen door een middelvinger op te steken en te beledigen. Daarop werd de 31-jarige aangehouden. Hij probeerde weg te komen en trapte richting de agenten. Omdat de verdachte zich bleef verzetten, moest hij worden gepepperd. Na zijn aanhouding werd hij ingesloten. Een van de agenten heeft aangifte gedaan van belediging van een ambtenaar in functie.

AANRIJDING
SLIEDRECHT Op de kruising Rembrandtlaan/Burg.van Hofwegensingel is maandagavond 30 januari een fietser aangereden. Een 20-jarige jongeman uit Sliedrecht reed in de auto op de Rembrandtlaan. Ter hoogte van de Rivierdijk wilde hij linksaf de Burgemeester van Hofwegensingel inrijden. Hierbij raakte hij een 71-jarige vrouw uit Sliedrecht die daar op fiets reed. De bestuurder van de auto had de vrouw voorrang moeten verlenen. De vrouw werd met een dik en blauw oog naar het ziekenhuis in Gorinchem gebracht. Zij mocht na behandeling weer naar huis. De bestuurder van de auto is erg geschrokken.

SNELHEIDSCONTROLE
HOOGBLOKLAND Het Verkeers Handhavings Team (VHT) heeft op maandag 30 januari van 11.00 tot 13.15 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Bazeldijk in Hoogblokland. Er werden 239 passanten gecontroleerd; 58 reden te snel. Zij krijgen een bekeuring.