Politie Zuid-Holland-Zuid

31/1 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

, 31-01-2006 o persberichten district I

FIETSENDIEF ALSNOG TE PAKKEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 30 januari een 20-jarige jongeman uit Dordrecht aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Personeel van een bouwmarkt aan de Edisonstraat herkende de 20-jarige als de dief van een damesfiets. Vorige week werd de damesfiets weggenomen bij de bouwmarkt. De verdachte was toen duidelijk zichtbaar op camerabeelden. Op maandagmiddag 30 januari zag het personeel de jongeman in de bouwmarkt lopen. Daarop werd de politie ingeschakeld. De verdachte legde een bekentenis af en vertelde de politie waar de fiets was. Hij bleek in de buurt achter een elektriciteitshuisje te staan. Ook een kinderzitje en bagagerekje werden door de verdachte aan de politie teruggegeven. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld. De 20-jarige is na verhoor in vrijheid gesteld. Hij krijgt een dagvaarding.

BEDREIGD DOOR BUURMAN
ZWIJNDRECHT De politie heeft op maandag 30 januari aan het begin van de avond een 21-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de Venusstraat. De man wordt verdacht van bedreiging van zijn buurvrouw (20). Zij kwam even daarvoor aan de deur op zoek naar haar vriend die in hetzelfde pand woont. Er ontstond echter een woordenwisseling met de buurman die haar bedreigde. De buurvrouw deed aangifte. De verdachte gaf de bedreiging toe tegenover de politie. Hij is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

OVERVAL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een drogisterij aan de Reeweg in Hendrik-Ido-Ambacht is maandagmiddag omstreeks 16.45 uur overvallen. Twee mannen kwamen de winkel binnen. Een van hen toonde een mes en vroeg om geld. De ander stond op de uitkijk. Er werd een onbekend geldbedrag meegegeven. Daarna liepen beiden verdachten weg in de richting van de Weteringsingel.
Het signalement van de verdachten is als volgt; man 1; ongeveer 30 jaar oud, 1,80 m, donker getinte huidskleur, onverzorgd uiterlijk, muts op, donkere trui en spijkerbroek aan. Man 2: kaal geschoren hoofd, 1,80/1,90 m lang, grote neus, ongeveer 30 jaar oud.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).

GESTOLEN FIETS GESTOLEN
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 30 januari een 21-jarige jongeman zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op t Kromhout. De jongeman liep met een damesfiets zonder slot. Na controle bleek de fiets in 1999 te zijn gestolen. De 21-jarige vertelde in eerste instantie de fiets te hebben geleend maar later gaf hij toe de tweewieler te hebben gestolen op het Scheffersplein. Er zat toen een ringslot op maar deze heeft de fietsendief vernield en verwijderd. De fietsendief is na verhoor heengezonden. De politie gaat op zoek naar een aangifte bij de gestolen fiets.

DRUGSBEZIT
DORDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 30 januari een 18-jarige Dordtenaar aangehouden op het Vrieseplein. De politie vermoedde dat de jongeman drugs kocht dan wel verkocht. Hij werd aangehouden en bleek in het bezit van cocaïne. Na verhoor is de jongeman heengezonden. De drugs is in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BRAND
HENDRIK-IDO-AMBACHT In een woning aan de Callenburghsingel heeft maandagmiddag omstreeks 14.30 uur brand gewoed. De brand brak uit op de zolder. De brandweer kwam ter plaatse en forceerde een naastgelegen pand om het doorslaan van de brand te voorkomen. De brand is dan ook niet overgeslagen. De 55-jarige bewoner in het pand kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen. Vermoedelijk is de brand ontstaan door kortsluiting in de wasmachine. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De straat werd tijdelijk afgezet om de brand te blussen. De zolderverdieping brandde uit en er is water en rookschade in de gehele woning.

.