Fontijne Grotnes optimaliseert spam management met eSafe

IJsselstein, 31 januari 2006 - Fontijne Grotnes, 's werelds grootste machinebouwer voor onder meer de productie van autovelgen en witgoedonderdelen, heeft gekozen voor eSafe5. Fontijne Grotnes profiteert daarmee van de nieuwe spam management functionaliteit en meerlaagse bescherming tegen spyware.

Bij de bescherming van een netwerk gaat het om de balans tussen het beveiligingsniveau en de vrijheid van de gebruikers. Met spam management van eSafe5 heeft Fontijne Grotnes het beste van beide werelden. De spam komt niet rechtstreeks binnen in de inbox, maar wordt in een aparte map gezet. Medewerkers krijgen een melding dat er mogelijke spam-berichten zijn binnengekomen en kunnen zelf bepalen of ze de betreffende e-mail op hun desktop binnenhalen. Groot voordeel hiervan is dat zij ook e-mails kunnen zien die wellicht onterecht als spam worden geclassificeerd.

Noodzaak
"Een belangrijk voorbeeld waar uit blijkt dat spam management bij ons een absolute noodzaak is, betreft de e-mails die we van klanten uit China ontvangen", vertelt Wim van Vuuren, ICT-beheerder bij Fontijne Grotnes. "De meeste spam is afkomstig uit Azië. Hier hebben we echter ook veel klanten. Zo komt het voor dat e-mails met orders van klanten als spam wordt herkend. Als beheerder heb ik geen tijd om te controleren of het om legitieme e-mails gaat of dat het echte spam betreft. Doordat medewerkers met spam management zelf de controle hebben over deze e-mails zijn we ervan verzekerd dat we geen belangrijke e-mail over het hoofd zien."

Fontijne Grotnes is met eSafe5 ook op verschillende manieren beschermd tegen spyware. Zo voorkomt het 'drive-by' downloads die zich richten op zwakke plekken in HTML en social engineering waarbij hackers proberen gebruikers over te halen om hun inloggegevens bekend te maken. Ook maakt eSafe het voor spyware-sites onmogelijk informatie van de gebruiker te downloaden. Verder wordt spyware geïsoleerd zodat deze niet kan communiceren met de bron en kunnen beheerders geïnfecteerde pc's gemakkelijk identificeren.

Binnenkort gaat ook het kantoor van Fontijne Grotnes in Chicago over naar eSafe5. Verder wil Van Vuuren in de toekomst gaan werken met de Spyware Neutralizer van Aladdin. Dit is een add-on clientless tool waarmee werkstations op afstand worden gescand op spyware. Hierbij is het overbodig om aparte software te installeren op de desktop van de medewerkers.

"We werken al sinds eind jaren negentig met eSafe en merken dat Aladdin met nieuwe versies van eSafe goed inspeelt op de beveiligingsissues die er leven. Het is nu eenmaal zo dat de kwaadaardige bedreigingen op het web sneller groeien dan we ooit had kunnen voorspellen. Met eSafe5 hebben we een technologie in handen waar we op kunnen vertrouwen."

Over Fontijne Grotnes
Fontijne Grotnes is in 2000 ontstaan na een overname door Fontijne Holland BV van het Amerikaanse Grotnes Metalforming systems. Het bedrijf combineert 200 jaar ervaring in machinebouw voor de automobielindustrie en huishoudelijke markt. Ook produceert het platenpersen en machines om radioactief afval te verwerken. Het hoofdkantoor van Fontijne Grotnes is gevestigd in Vlaardingen en telt 100 medewerkers. Verder heeft het bedrijf een ontwerp- en verkoopkantoor in de Verenigde Staten en een verkoopkantoor in Japan.

Ingezonden persbericht