tros

Afdeling Communicatie
Hilversum, 31-01-2006

tros zendt mis(s) verkiezing 2006 uit

De MIS(S) VERKIEZING 2006 wordt in mei uitgezonden door de TROS. Wie is de mooiste, slimste, charmantste, meest doortastende en meest krachtige gehandicapte jonge vrouw van Nederland?

Lucille Werner, zelf lichamelijk gehandicapt, initiatiefneemster en gezicht van de MIS(S) VERKIEZING 2006, heeft er samen met de TROS voor gekozen het live-televisieprogramma bij de Grootste Familie van Nederland uit te zenden. Lucille: "Met deze spectaculaire verkiezing wil ik het taboe rond gehandicapten doorbreken. Ik wil laten zien dat gehandicapten prachtige mensen zijn, dat ze een mooi verhaal hebben en krachtig zijn. Zo hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de integratie van gehandicapten in onze maatschappij."

Julius Minnaar, directeur Media en Financiën van de TROS: "We zijn erg blij dat Lucille haar bijzondere show bij de TROS heeft ondergebracht. Ze is een vast TROS-gezicht en erg succesvol met ons dagelijkse spelprogramma Lingo. Mede daarom willen wij graag dat haar MIS(S) VERKIEZING 2006 bij ons te zien is. "

Er hebben zich al bijna 150 vrouwen als kandidaat voor het programma aangemeld. Vrouwen tussen 18 en 28 jaar met een zichtbare handicap kunnen zich nog steeds inschrijven via www.misverkiezing.nl.

De winnares van het programma wint een jaarcontract als goodwill-ambassadeur van gehandicapt Nederland. Naast het kroontje wint de MIS(S) 2006 natuurlijk ook de gebruikelijke auto en exotische reis!

De MIS(S) VERKIEZING 2006 is een concept en productie van Eye2Eye Media en wordt onder meer ondersteund door het Nationaal Revalidatie Fonds, de Taskforce Handicap & Samenleving en het Rode Kruis.