Gemeente Lingewaard


Voorleesontbijt

foto voorleesontbjit De Hobbit uit Bemmel. foto voorleesontbjit De Hobbit uit Bemmel.

Van dinsdag 31 januari tot en met zaterdag 11 februari 2006 worden voor de derde keer De Nationale Voorleesdagen gehouden. Met het Nationale Voorleesontbijt ging het evenement vanochtend officieel van start. Ditmaal met voorlezende filmhelden, zoals Thijs Römer en Birgit Schuurman. De vorige edities van dit ontbijt waren enorm succesvol. Bekende Nederlanders gaven op scholen, kinderopvangcentra en bibliotheken het voorlezen een belangrijke impuls.

Naast de zogenaamde VIP-voorleesontbijten organiseren basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven uit het hele land ook zelf voorleesontbijten met lokale helden. Eén van die kinderdagverblijven is kinderdagverblijf De Hobbit uit Bemmel, die Susan Kolkman, beleidsmedewerker kinderopvang bij de gemeente Lingewaard, uitnodigenden om vanochtend te komen voorlezen. Zij las voor uit Pippi Langkous gaat op reis.

Doel van De Nationale Voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. De doelgroep zijn ouders van kinderen tussen een half en zes jaar. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar vooral: het bezorgt ze heel veel plezier. Zo worden kleintjes grote lezers.

Bericht geplaatst 31 januari 2005