Gemeente Moerdijk


VERHOGING SNOEI- EN GROENVERGOEDING

Het college van burgemeester en wethouders heeft vanmorgen besloten de snoei- en groenvergoeding aan de buitensportverenigingen te verhogen. Zo nodig kunnen de verenigingen nu een deel van het onderhoud aan de buitensportaccommodaties uitbesteden.

De vergoeding is in 1998 ingesteld om de verenigingen de kans te geven door zelfwerkzaamheid extra inkomen te genereren. Buitensport-verenigingen verrichten voor deze vergoeding snoeiwerk en onderhouden het groen.

De verenigingen hebben bij de gemeente aangekaart dat het steeds moeilijker is om aan vrijwilligers te komen die het onderhoudswerk willen verrichten. Ze willen nu een deel van het werk uit handen geven aan een groenaannemer. Om dat te kunnen betalen, moet echter de vergoeding omhoog. Het college heeft daar geen bezwaar tegen. Ondanks de financiële consequenties van 7.648,-- is het verstrekken van een vergoeding voor de gemeente nog steeds goedkoper dan het onderhoud in eigen beheer houden.

De vergoeding voor het snoeien gaat van 0,13 naar 0,16 per vierkante meter. De groenvergoeding stijgt van 0,72 naar 0,92 per vierkante meter.