Gemeente Steenbergen

Burgemeester betuigt medeleven

De burgemeester van Steenbergen, Jan Hoogendoorn, heeft in de loop van zondag 29 januari 2006 zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van de 16-jarige Mark Brouwer, die zondagochtend is overleden.

De burgemeester: "ik vind het verschrikkelijk en heel erg wat er is gebeurd. Allereerst voor de nabestaanden van Mark. Naar het zich laat aanzien is zomaar op een zaterdagavond een jonge knul in de bloei en ontwikkeling van zijn leven nodeloos van zijn leven beroofd. Dit had nooit mogen gebeuren. Van het ene op het andere moment wordt het leven van de familie Brouwer anders ingericht. Dat kun je toch niet geloven. Ik ben er helemaal van ontdaan".

Zoals het er nu naar uit ziet, blijkt het een uit de hand gelopen ruzie te zijn geweest. De politie heeft 24 personen op de zaak gezet en heeft direct een grootschalig onderzoek gestart. De politie wil zo spoedig mogelijk duidelijkheid in de toedracht verkrijgen. Dat stelt mij als burgemeester gerust. De burgemeester wilt daarom ook van alle actuele informatie op de hoogte blijven. Het onderzoek is in goede handen.
De burgemeester: "ik roep iedereen op zeker nu geen eigen rechter te gaan spelen, maar eerst de resultaten van het onderzoek af te wachten. De wijkagent heeft mij laten weten, dat er geen sprake is van structurele problemen tussen jongeren. Als gemeenschap moeten we ons dat niet laten aanpraten of gaan creëren".

In de loop van de komende dagen bekijkt de burgemeester welke actie hij eventueel verder zal of moet ondernemen. Hierover blijft hij in nauw contact met het team politie Steenbergen.