Politie Gelderland-Midden

Fietser gewond na aanrijding met motorrijder

Publicatiedatum: 31-1-2006 15:07:18

Arnhem - Een 60-jarige man uit Arnhem is maandagmiddag met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de kruising van de Nijmeegseweg en de Huissensestraat was aangereden door een motorfiets. De motorrijder, een 43-jarige Elstenaar, was licht gewond geraakt. Het slachtoffer reed volgens getuigen en betrokkenen omstreeks half vier vanaf de Gelderse Rooslaan de kruising met de Nijmeegseweg op. Daar kwam op dat moment ook de motorrijder aanrijden. Beiden botsten op het kruisingsvlak op elkaar en kwamen te vallen. Op basis van een eerste onderzoek aan de hand van getuigen had de 60-jarige Arnhemmer vermoedelijk aan de verkeerde kant van de weg gereden toen hij de kruising opreed. Ook wordt nog onderzocht of een van beiden mogelijk door rood licht is gereden. Volgens de politie was er geen sprake van drankgebruik bij de bestuurders.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Schade en gewonde bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 31-1-2006 15:06:10

Arnhem - Bij een verkeersongeval tussen drie auto's op de Wichard van Pontlaan in Arnhem zijn maandagavond drie auto's en een lichtmast beschadigd. Een van de bestuurders, een 57-jarige Arnhemmer, liep een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis. De twee andere bestuurders waren met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks half acht, toen de Arnhemmer tijdens het rijden de macht over het stuur verloor. Daardoor botste hij achtereenvolgens tegen de bestelauto van een 24-jarige plaatsgenoot en vervolgens tegen de auto van een 51-jarige Arnhemmer. Als gevolg van deze aanrijding botste de 51-jarige ook tegen een lantaarnpaal. Vermoedelijk was de 57-jarige Arnhemmer tijdens het rijden onwel geworden, waardoor hij de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer (17) opgepakt wegens mishandeling

Publicatiedatum: 31-1-2006 15:02:59

Arnhem - De Arnhemse politie heeft maandagmiddag op de Groningensingel een zeventienjarige jongen uit die stad opgepakt wegens mishandeling. De knaap wordt ervan verdacht op straat een zestienjarige jongen uit Angeren te hebben geslagen. De Angerenaar liep daarbij een verwonding op aan zijn gezicht en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens het slachtoffer was hij de Arnhemmer op straat tegengekomen en zou hij zonder aanleiding op het gezicht zijn geslagen. De Arnhemmer zelf had een andere lezing: die meende door het slachtoffer te zijn uitgelachen. Na verhoor is de zeventienjarige Arnhemmer weer vrijgelaten en met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Familieruzie loopt uit de hand: man aangehouden
Publicatiedatum: 31-1-2006 15:01:47

Arnhem - Een ruzie tussen enkele familieleden in de Arnhemse wijk Elderveld is maandagavond dusdanig uit de hand gelopen dat de politie eraan te pas moest komen. Een 56-jarige Arnhemmer werd daarbij aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou een 66-jarige man en familielid hebben geslagen. Het slachtoffer had daarbij enkele lichte verwondingen opgelopen. Gewaarschuwde agenten hielden de 56-jarige man even later aan. Hij is in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. De ruzie zou een gevolg zijn van problemen in de relationele sfeer.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Halt voor Arnhemse (15) na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 31-1-2006 15:00:44

Arnhem - Een vijftienjarig meisje uit Arnhem hangt mogelijk een alternatieve straf boven het hoofd in verband met winkeldiefstal. De Arnhemse werd daarvoor maandagmiddag door de politie aangehouden. Volgens winkelpersoneel van een zaak aan de Spijkerlaan zou het meisje sigaretten hebben gestolen. De Arnhemse bekende en moest de buit teruggeven. Na verhoor is het meisje aan haar ouders overgedragen. De afhandeling van de zaak is nu in handen van bureau Halt, een onderdeel van justitie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ton Pols nieuwe gebiedsagent in Rozendaal en Velp-Noord
Publicatiedatum: 31-1-2006 14:56:22