Gemeente Utrecht

Goede regeling zorgpolis beschikbaar voor Utrechtse U-pashouders

Utrechters met een U-pas kunnen gebruik blijven maken van een collectief aanbod voor de ziektekostenverzekering en van een gemeentelijke bijdrage voor de aanvullende ziektekostenverzekering. Inwoners met een uitkering van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben hierover informatie gekregen. Huishoudens met een U-pas zijn in de afgelopen jaren via de U-pasmaandwijzer op de hoogte gesteld van het collectieve aanbod, dat sinds 1999 bestaat. Huishoudens die al collectief verzekerd waren hebben een individueel aanbod gekregen van zorgverzekeraar AGIS. De informatie over het aanbod staat nogmaals in de U-pasmaandwijzer van eind januari en op de website van de U-pas.

Het collectieve aanbod is in 1999 ingevoerd als onderdeel van het programma armoedebestrijding. Vanaf 2004 levert de gemeente ook een substantiële bijdrage voor het betalen van de aanvullende ziektekostenverzekering. Hierdoor is voor een aantrekkelijk bedrag toch een goede verzekering mogelijk. Van de 9000 U-pashouders zonder uitkering van SoZaWe nemen er nu 3000 deel aan de collectieve ziektekostenverzekering. U-pas huishoudens die tot op heden nog geen gebruik maken van het collectieve aanbod, hebben tot 1 maart 2006 de mogelijkheid om hier wel voor te kiezen.

Hoe ziet het pakket er vanaf 2006 uit?

De gemeente Utrecht heeft met zorgverzekeraar Agis afspraken gemaakt, die de volgende voordelen voor Utrechtse huishoudens met een U-pas opleveren:


* geen eigen risico;

. de factuur wordt rechtstreeks naar Agis gestuurd;
* een korting van 7,5% op de premie voor de collectieve basisverzekering. (¤ 83,20 ipv ¤ 89,90 per er maand);
* een korting van 10% op diverse aanvullende verzekeringen (informatie bij Agis);


* een maandelijkse bijdrage van de gemeente van ¤ 7,15 aan de premie van de aanvullende Optimaal verzekering, als daarvoor wordt gekozen (¤ 18,75 ipv ¤ 25,90 per maand). ).

De korting geldt alleen bij automatische incasso van de premie(s) door Agis; bij mensen met een uitkering van SoZaWe wordt de premie (door SoZaWe) op de uitkering ingehouden.

Noot voor de media:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurscommunicatie, Sylvia Borgman, telefoon 030 - 286 10 55.