MKB-subsidie voor bouwbedrijf Groothuis

Aan Groothuis Participatiemaatschappij B.V. is ruim 600.000 subsidie toegekend voor de bouw van een geheel nieuwe productiehal in Emmeloord. In totaal zal het bedrijf ruim 4 miljoen Euro investeren in grond, het gebouw en duurzame productiemiddelen. Deze uitbreiding zal 7 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren voor de gemeente
Noordoostpolder.

Groothuis Participatiemij B.V. is een bouwonderneming die prefab huizen bouwt. Het bedrijf is gevestigd in Dronten maar gaat sterk uitbreiden in Emmeloord. Het bedrijf zet in Emmeloord een productielijn op voor de fabricage van prefab bouwelementen voor dakconstructies. Deze productielijn is nieuw voor de provincie Flevoland en bij de fabricage zal op innovatieve wijze gebruikt gemaakt worden van nieuwe technieken.

De MKB-regeling is een Europese subsidieregeling die speciaal bedoeld is voor grootschalige investeringsprojecten in de provincie Flevoland. Met de MKB-regeling kan de provincie maximaal 15% bijdrage geven in de investeringskosten. Voor een aantal gemeenten in Flevoland is nog budget beschikbaar voor bedrijven die fors willen investeren in Flevoland. Er zijn nog mogelijkheden in de gemeenten Noordoostpolder, Almere, Lelystad en Urk.