Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 31 januari 2006, no. 22

Gemeente doet onderzoek naar steun lage inkomens

De gemeente Eindhoven wil weten wat het effect is van maatregelen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Daarom doet de afdeling Bestuursinformatie en Onderzoek van de gemeente hier onderzoek naar. Een groot aantal inwoners van Eindhoven heeft inmiddels een vragenlijst thuis gestuurd gekregen.

Het doel van het onderzoek is te kijken of de maatregelen die we treffen goed zijn en of er voldoende gebruik van wordt gemaakt. Ook wil de gemeente weten hoeveel mensen er in Eindhoven zijn met een laag inkomen. Bij de vorige meting, in 2001, waren dit er 11.150. Landelijk heeft het CBS een onderzoek naar het aantal mensen met een minimuminkomen uitgevoerd, wij willen weten hoe de situatie in Eindhoven is en of dit is verbeterd of verslechterd ten opzichte van 2001.

De gegevens uit het onderzoek gebruikt de gemeente om de huidige regelingen te beoordelen en eventueel aan te passen. Burgers hebben nu de kans om hun mening te laten horen. Dat heeft mogelijk invloed op wat de gemeente gaat doen voor mensen met een laag inkomen. Inmiddels zijn er vele vragenlijsten ingevuld en teruggestuurd, maar opsturen kan nog steeds.

Reductieregeling
De gemeente Eindhoven ondersteunt mensen met een laag inkomen met een aantal maatregelen. Zo kan er in bepaalde gevallen een beroep gedaan worden op bijzondere bijstand, kan men in aanmerking komen voor een reductieregeling, een bijdrage voor duurzame gebruiksgoederen, een regeling aanvullende ziektekosten, een regeling van schulden of voor kwijtschelding van gemeentelijke belastingen.

Vragenlijsten kunnen nog ingeleverd worden tot 18 februari. De gemeente verwacht de voorlopige resultaten te presenteren voor 1 maart. Een definitief rapport wordt in de loop van maart verwacht. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2005 Gemeente Eindhoven