Ingezonden persbericht


Persbericht

31 januari 2006

Kroll Ontrack rondt overname van Noorse Ibas Holdings af

~ deal versterkt wereldwijd marktleiderschap in data recovery en computer forensics ~

Kroll Ontrack Inc., specialist in data recovery en juridische technologieën en dochteronderneming van Kroll Inc., heeft de overname van Ibas Holdings ASA afgerond. Ibas Holdings is een toonaangevende Noorse aanbieder van data recovery-, data erasure- en computer forensics-diensten. Vanaf vandaag is Ibas een volledige dochteronderneming van Kroll Ontrack AS, een nieuwe Noorse eenheid.

De overname, waar een bedrag van 298 miljoen Noorse Kronen (45 miljoen dollar) mee gemoeid is, volgt op het aanvaarden van de aandeelhouders van een openbaar bod van 23,50 Kronen per aandeel. Aan de voorwaarden van deze aanbieding - aanvaarding van 90 procent van de Ibas-aandeelhouders en goedkeuring door de Noorse en Duitse mededingingsautoriteiten - werd binnen dertig dagen na het bod voldaan.

"Door de krachten van beide organisaties te bundelen, kunnen we data recovery en computer forensics services bieden in 13 verschillende talen in meer dan 21 landen", aldus Ben Allen, president Kroll Ontrack. "De integratie van beide marktleidende bedrijven biedt ons de mogelijkheid kennis, expertise en technische toepassingen uit te wisselen om tot het hoogst mogelijke niveau van dienstverlening te komen. Dit biedt meer voordelen voor onze klanten en partners en voor de data recovery- en computer forensics-industrie in zijn geheel."

Een team is gevormd om beide bedrijven binnen negentig dagen te integreren. Voor de 166 Ibas-werknemers zijn er voorlopig nog geen veranderingen gepland en Bjoern Arne Skogstad, voormalig CEO van Ibas Holdings ASA, blijft in zijn leidinggevende rol binnen de Ibas-groep.

"Nu meer dan ooit is het belangrijk dat we ons blijven concentreren op ons werkterrein", aldus Skogstad. "Wij hebben een data recovery-, data erasure- en computer forensics-bedrijf van wereldklasse opgebouwd en we kijken er naar uit om onze best practices uit te wisselen tijdens het integratieproces. Vandaag, morgen en in de toekomst moeten we onze bedrijfsvoering doorzetten met de trots, kwaliteit, service en toonaangevende technologie die onze klanten van ons gewend zijn."

In 2005 verzorgden de bedrijven samen meer dan 50.000 recovery-opdrachten wereldwijd. Dankzij meer dan 40 jaar gedeelde ervaring zal de nieuwe organisatie service en ondersteuning van de hoogste kwaliteit bieden voor de snelste en meest kosteneffectieve data recovery- en computer forensics-oplossingen voor individuen en bedrijven wereldwijd.

(378 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Ibas
Ibas heeft recentelijk zijn eigen geografische bereik en aanbod van services uitgebreid door de overname van Vogon International, een niet-beursgenoteerd Brits bedrijf dat data recovery aanbiedt en gespecialiseerd is in computer forensics. Door de overname van Vogon werken er nu 166 werknemers voor Ibas in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, Engeland, Duitsland, Polen, Frankrijk, Singapore en de Verenigde Staten. Daarnaast beschikt Ibas over distributeurs en agenten in een aantal Europese en Aziatische landen. De verkoopcijfers van Ibas en Vogon samen overtroffen in 2004 163 miljoen Noorse Kronen (24 miljoen dollar).

Over Kroll en Kroll Ontrack
Kroll Inc. (http://krollworldwide.com), wereldwijd marktleider in risico consultancy, is een volle dochter van Marsh & McLennan Companies Inc. (NYSE:MMC), de wereldwijde zakelijke dienstverlener. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York. Kroll biedt een breed scala aan onderzoeks-, kennis, financiële, beveiligings- en technologische diensten via hun kantoren in meer dan 65 steden verdeeld over 25 landen. Kroll Ontrack Inc. (www.krollontrack.com), Kroll's technologische diensten dochtermaatschappij, biedt oplossingen om electronische en papieren bestanden terug te vinden, computer forensics en data recovery-diensten aan bedrijven, advocatenkantoren en overheidsinstanties wereldwijd. Kroll Ontrack opereert vanuit 18 lokaties, met het hoofdkantoor gevestigd in Eden Prairie, Minnesota VS, en biedt service aan klanten in 11 talen. Ontrack Data Recovery (www.ontrack.com), een divisie van Kroll Ontrack, is de grootste, meest ervaren en technologisch meest geavanceerde aanbieder van data recovery-producten en -diensten wereldwijd.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Cathelijne van den Bosch bij LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: cathelijnev@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 23
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com