Gemeente Beverwijk


31-01-2006

Ontwerp gebouwen kinderboerderij vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 31 januari 2006 de ontwerpen voor de zeven gebouwen van de gemeentelijke kinderboerderij vastgesteld. Door vaststelling van de ontwerpen komt de herinrichting van Park Vondelkwartier en de verplaatsing van de kinderboerderij Ankie's Hoeve een stap dichterbij. Met dit besluit kunnen de laatste wijzigingen in het bestek worden verwerkt en de aanbesteding worden gestart.

Op 22 februari 2005 heeft het college het Definitief Ontwerp Park Vondelkwartier vastgesteld. De inrichting voor het terrein van de nieuwe, kwalitatief hoogwaardige kinderboerderij maakt onderdeel uit van de herinrichting van Park Vondelkwartier. In het definitief ontwerp voor het terrein van de kinderboerderij zijn locaties voor de zeven benodigde gebouwen opgenomen. Het gaat om een hoofdgebouw, stallen, mestplaat, gebouw voor knaagdieren, gebouw voor pluimvee, gebouw voor watervogels en een schuildak voor geiten en schapen op de dierenweide. In het hoofdgebouw zijn de ruimten voor het personeel en een groepsruimte voor activiteiten ondergebracht. De groepsruimte kan gebruikt worden voor allerlei activiteiten en door schoolklassen.

De kwaliteit is niet alleen terug te vinden in de gebouwen maar ook in het dierenbestand. Uitgangspunt is dat de boerderij zoveel als mogelijk bevolkt wordt door raszuivere boerderijdieren en dan voornamelijk Nederlandse rassen.

Na de besluitvorming over de herinrichting van Park Vondelkwartier zijn de definitieve ontwerpen uitgewerkt in bestektekeningen. Op basis van de bestektekeningen is op 24 augustus 2005 de bouwvergunning aangevraagd. Afhankelijk van het moment waarop de bouwvergunning wordt afgegeven en de opdracht aan de aannemer wordt verstrekt, kan de bouw na de zomer beginnen.