Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

31 januari 2006

CNV Chemie en energie: sociale gevolgen ontslaggolf Fuji opvangen

In een gesprek dat CNV Chemie en energie morgen heeft met de directie van Fuji in Tilburg zal de bond aandringen op een goed stel maatregelen om de sociale gevolgen van de ontslaggolf bij het Japanse fotografieconcern op te vangen. "Ander werk is daarbij het belangrijkst," vindt bestuurder Frans van de Veen. Fuji schrapt 250 van de circa 1.300 banen in Tilburg.

De klap valt vooral in de afdeling die fotorolletjes produceert. De productie hiervan wordt gestaakt en alleen in Japan worden de rolletjes in de toekomst nog gemaakt. Oorzaak hiervan is de snelle opmars van de digitale camera. In Tilburg zullen in de toekomst onder andere nog steeds platen voor de offsetdrukkerijen worden gemaakt en fotopapier.
Van de Veen van CNV Chemie en energie wil weten of Fuji met de technologische kennis van plan is andere producten te gaan maken. "Dat zegt namelijk iets over de levensvatbaarheid van Fuji in Tilburg," meent hij.

Voor nadere informatie
Frans van de Veen (bestuurder CNV Chemie en energie), tel.: 06 - 51 60 19 65 Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12


---- --