Gemeente Deventer

Week 5, 31 januari 2006

gemeente en salland verzekeringen bieden ziektekostenverzekering minima

De gemeente Deventer en Salland Verzekeringen gaan een goedkope en zeer complete zorgverzekering aanbieden aan Deventenaren met een laag inkomen. Dat zijn de gemeente en Salland verzekeringen vandaag overeengekomen. De Optimaal Verzekering, die nu alleen toegankelijk is voor Deventenaren met een bijstandsuitkering, kan dan worden afgesloten door alle Deventenaren die een inkomen hebben dat niet hoger is dan 120% van de bijstand. Dat is de doelgroep voor Rechtop!, het Deventer minimabeleid. Door deze uitbreiding kunnen Deventenaren met bijvoorbeeld een WAO of Wajong uitkering, alleen AOW of een laag inkomen uit werk goed en goedkoop worden verzekerd. Zij kunnen in het kader van de zorgwet nog tot 1 maart 2006 naar deze verzekering overstappen.

De gemeente Deventer en Salland Verzekeringen waren in 1999 een van de eerste partijen die een collectieve verzekering voor bijstandsgerechtigden in het leven riepen. Vele Nederlandse gemeenten volgden dat voorbeeld. De verzekering biedt mensen grote voordelen. Salland Verzekeringen biedt een korting op de premie, de gemeente Deventer stelt geld beschikbaar om het pakket uit te breiden. Zo krijgen Optimaal verzekerden doorgaans de volledige kosten van brillen en contactlenzen vergoed en zijn ook de tandarts- en orthodontistische kosten van kinderen volledig gedekt. Voor de invoering van deze verzekering moesten zij eerst naar Salland Verzekeringen voor een gedeeltelijke vergoeding van die kosten, om vervolgens bijstand aan te vragen voor de eigen bijdrage. Aan die omslachtige manier van werken kwam met de Salland Optimaal Verzekering een einde.

In december maakte de gemeente Deventer en Salland Verzekeringen bekend dat ook in het nieuwe zorgstelsel er een collectieve verzekering voor bijstandsgerechtigden is. Dat leidde tot veel vragen van vooral ouders met kinderen die van een Wajong uitkering moeten rondkomen; die uitkering is gelijk aan de bijstand. Dat was voor de gemeente aanleiding om met Salland Verzekeringen te gaan praten. Salland Verzekeringen toonde zich bereid om op hele korte termijn de doelgroep voor de Salland Optimaal Verzekering uit te breiden.

De gemeente Deventer gaat de periode tot 1 maart gebruiken om zoveel mogelijk mensen met een laag inkomen te wijzen op de voor hen nieuwe verzekering. Op die datum moeten alle Nederlanders een zorgverzekering hebben gekozen.

Publicatiedatum: 31-1-2006

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging dinsdag 31 januari 2006