Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 31 januari 2006

Politie controleert snelheid van ruim 4300 automobilisten

BREDA: De politie heeft maandag aan de Nassaustraat en de Tramsingel snelheidscontroles gehouden. In totaal passeerden ruim 4200 automobilisten de radarauto. 204 bestuurders reden harder dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.

Dinsdagmorgen werd met behulp van de lasergun aan de Moskesweg ruim 100 automobilisten gecontroleerd op naleving van de maximum snelheid. 16 van hen reden te hard. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 88 km/u.

Bredanaren aangehouden met drugs

BREDA: Aan het Brabantplein heeft de politie dinsdagmiddag een 36-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 12:15 uur werd bij de Gemeenschappelijke Meldkamer gemeld dat een man zich verdacht gedroeg in een telefooncel aan het Brabantplein. Agenten hielden kort daarop de man aan in de telefooncel. Hij bleek bezig te zijn met het gebruiken van harddrugs. De politie nam een kleine hoeveelheid heroïne in beslag. Na verhoor is hij in de loop van de middag heengezonden met een proces-verbaal op zak.

Een 44-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd 5 minuten later aangehouden aan de Boschstraat. De man zat op de openbare weg een joint te roken, wat volgens de Algemene Plaatselijke Verordening verboden is. Hij kon zich ook niet legitimeren. De politie nam een joint en een zakje hennep in beslag. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstallen in Alphen

ALPHEN: Maandag is aangifte gedaan van diefstal van aluminium van een bedrijfsterrein aan de Belsebaan. Afgelopen weekend knipten onbekenden daar een hek kapot en gingen er vandoor met 10 aluminiumkisten van elk zon 80 kilogram zwaar.

Maandag werd ook aangifte gedaan van diefstal van een mobiele toiletunit. Het gebouwtje stond afgelopen weekend tussen enkele bouwketen aan de Gilzerweg, maar was maandagmorgen verdwenen. Het betreft een groen/grijze toilet met opdruk Barthen.

De politie ontving maandag een derde aangifte van diefstal. Afgelopen weekend kreeg ook een bouwterrein aan de Boshoven ongewenst bezoek. Van enkele kabelhaspels, die op het terrein lagen, was in totaal zon 12 meter hoog en laagspanningskabel gestolen.

Automobiliste licht gewond bij verkeersongeval

MOERDIJK: Maandagmiddag vond op de kruising Orionweg en Zuidelijke Randweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bedrijfsauto. Een 33-jarige inwoonster van Fijnaart raakte daarbij licht gewond en is vervoerd naar het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal. De Fijnaartse reed rond 17:20 uur over de Zuidelijke Randweg in Zevenbergen richting de Keeneweg. Een 24-jarige chauffeur uit Zevenbergen reed over de Orionweg en verleende op de kruising geen voorrang aan de vrouw. De twee voertuigen waren zwaar beschadigd. De politie heeft daarom de kentekenbewijzen ingevorderd.

Jongeren mishandelen twee jongens

BREDA: Maandagavond heeft een groep jongeren aan de Julianalaan twee inwoners van Breda mishandeld. Het tweetal, 14 en 15 jaar, fietste rond 20:00 uur bij het Van Sonsbeeckpark toen de weg werd versperd door zon zeven jongeren. Zonder aanleiding kregen de twee vrienden klappen tegen het hoofd. Na de openlijke geweldpleging vertrok de groep richting de Weerrijssingel. De jongens hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie stelt een onderzoek in.

Diefstal auto

BREDA: Maandagavond is aan de Lachappellestraat een personenauto gestolen. De eigenaresse parkeerde haar blauwe Ford Escort daar rond 19:50 uur. Om 22:30 uur was haar auto met het kenteken HG-ZG-95 gestolen.

Jongens negeren bord verboden toegang

ZUNDERT: Maandagmiddag zijn drie jongens uit Zundert aangehouden. Het drietal van 13, 14 en 14 jaar oud, was de gymzaal van een voormalig schoolgebouw aan de Leeuwerikstraat binnen gegaan. Een voorbijganger zag dat en hield het trio aan. Op de gevel van het gebouw hangt het bekende bordje verboden toegang. De politie nam hen mee naar het bureau. Na verhoor en met een Halt-verwijzing op zak mochten zij met hun gewaarschuwde ouders mee naar huis.

Man aangehouden na melding vuurwapen

BREDA: Dinsdagmorgen heeft de politie een 53-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 07:30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat de man in de omgeving van het Stationsplein was gezien met een vuurwapen in zijn bezit. Agenten waren binnen enkele minuten ter plaatse, maar troffen de man niet meer aan. Korte tijd later vond de politie hem aan de Rijsbergseweg. Bij fouillering van de Bredanaar werden twee imitatievuurwapens en een verboden mes aangetroffen. De wapens zijn in beslag genomen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Politie stelt onderzoek in na leksteken groot aantal autobanden BREDA: In de omgeving Sporenweide, Venneweide, Braakdonk, en Heienlangdonk zijn maandagavond tussen omstreeks 18:30 en 22:15 uur een groot aantal banden van personenautos lek gestoken. De politie stelt een onderzoek in en is begonnen met een buurtonderzoek, waarbij bewoners met een brief zijn benaderd. Op het bureau zijn inmiddels 5 aangiftes binnengekomen, maar de politie sluit niet uit dat het aantal zal oplopen tot ca. 30 meldingen.

Auteur: Henk Snepvangers