Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

31-1-2006

De gemeente Eemnes voert haar taken op het gebied van bouwen, milieu en ruimtelijke ordening goed uit. Dat blijkt uit een onderzoek van de VROM-Inspectie in het voorjaar van 2005. Voor de geconstateerde tekortkomingen heeft de gemeente een plan van aanpak opgesteld. Eind 2006 gaat de inspectie na of de aangekondigde verbeteringen ook werkelijk zijn doorgevoerd.

De VROM-Inspectie is vooral tevreden over de actualisatie van bestemmingsplannen en de uitvoering van het Bouwstoffenbesluit. De verlening van sloopvergunningen en het toezicht daarop verdient extra aandacht. Ook de verlening van vrijstellingen van het bestemmingsplan (artikel 19-procedure) behoeft verbetering.
De VROM-Inspectie doet jaarlijks bij een kwart van de gemeenten in Nederland onderzoek naar de uitvoering en handhaving van VROM-regelgeving. Eemnes was in 2005 aan de beurt. De VROM-Inspectie treedt niet alleen op als handhaver van de VROM-regels, maar bevordert ook de naleving door structurele problemen op te sporen en in overleg met gemeenten op te lossen.

Downloads


* Onderzoeksrapport Eemnes van de VROM-Inspectie (pdf, 370 KB)