Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (31/01)

BERGEN OP ZOOM, 31 januari 2006

Inbraak in woning
BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag tussen 14.40 en 17.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Gentiaanstraat. De daders zijn via de achterdeur binnengekomen door deze te forceren. De woning is doorzocht. Op dit moment is nog niet bekend wat er is meegenomen. Op de Kamperfoeliestraat is eveneens op de klaarlichte dag ingebroken maandagmiddag. Tussen 13.30 en 17.00 uur konden de daders hier binnenkomen door aan de achterzijde een raam te verbreken. Ook hier is de hele woning doorzocht. Vermoedelijk zijn enkele levensmiddelen meegenomen.

Diefstal auto
BERGEN OP ZOOM: Een personenauto van het merk Opel Corsa, kleur bordeauxrood met het kenteken 53-LZ-NL is gestolen. De diefstal heeft in de nacht van maandag op dinsdag plaatsgevonden aan de Koningin Emmastraat. Het voertuig is door de politie
internationaal gesignaleerd.

Brand in woning
STEENBERGEN: Een woning aan de Koudenberg is dinsdagochtend verwoest nadat er brand was onstaan. Gelukkig was er niemand meer in de woning aanwezig toen de brand ontstond. Volgens de brandweer is kortsluiting in de videorecorder de oorzaak van de brand. De bovenverdieping en de zolder heeft behoorlijke rookschade opgelopen. Salvage is in kennis gesteld. De politie heeft geen nader sporenonderzoek ingesteld omdat er geen sprake is van brandstichting.

Diefstal bijzondere tegel
ROOSENDAAL: Een zeer vreemde en bijzondere diefstal heeft het afgelopen weekend plaatsgevonden vanaf een schoolplein aan de Luciadonk. Een tegel voorzien van het lieveheersbeestje dat symbool staat voor zinloos geweld is uit het schoolplein meegenomen. Het schoolbestuur heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal.

Inbraak in bedrijf
OUDENBOSCH: Een bedrijf aan de Gorzen is maandagavond tussen 19.45 en 20.00 uur bezocht door inbrekers. De daders trapte een nooddeur in waardoor zij zichzelf de toegang verschafte tot het magazijn. Een viertal flatscreen monitoren zijn gestolen.

ROOSENDAAL: Een flatscreen en een Personal Computer zijn gestolen vanuit een bedrijf aan de Ettenseweg. De daders zijn binnengekomen door de voordeur te forceren.

OUD GASTEL: Bij een inbraak in een bedrijf aan de Standerdmolen is maandagavond tussen 21.15 uur en 21.25 uur ingebroken. De daders forceerde bij dit pand de schuifdeuren aan de voorzijde. Een aantal cadeaubonnen, zilverwerk en muntgeld is meegenomen. Er is veel schade aangericht. Van de inbraak zijn video-opname gemaakt. Deze video is inbeslaggenomen door de politie en wordt nader onderzocht.

Auteur: Nicolette Bovenhorst