AutoRai

Nieuwe Renault Mégane: rijplezier keer vijf

(1/31/2006)
De nieuwe Mégane is een bijzonder veelzijdige auto. Het succesnummer van Renault is wederom leverbaar als driedeurs, vijfdeurs, Sedan, Grand Tour, coupé-cabriolet en als sportieve Mégane Renault Sport, elk model met zân eigen uitgesproken karakter.
Renault heeft het originele design aangepast met modernere koplampen, een vernieuwde grille, herziene bumpers en achterlichten en nieuwe velgen. De nieuwe Mégane heeft bovendien nieuwe carrosseriekleuren en kleurstellingen voor het interieur en optioneel beschermstrips in carrosseriekleur. Het comfort wordt verder verhoogd door zaken als parkeersensoren achter en een nieuw navigatiesysteem.

Het uiterlijk is niet het enige dat Renault aan de Mégane heeft veranderd. Ook het motorenaanbod is vernieuwd. Alle motoren voldoen aan de emissienorm Euro 4. Renault legt het accent verder op het dieselaanbod : de nieuwe 2.0 dCi 150 pk versie, een toonaangevende motor die ongekende rijsensaties biedt, plus de toepassing van een roetfilter op de 1.9 dCi motor, waarvan het vermogen verhoogd is naar 130 pk. Behalve met de handgeschakelde zesversnellingsbak is deze motor vanaf voorjaar 2006 ook te koppelen aan een viertraps automaat met sequentiële bediening. De nieuwe Mégane is tevens leverbaar met de 1.5 dCi 85 pk en 105 pk motor. Deze laatste versie wordt gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak en is nu ook leverbaar op de coupé-cabriolet. Deze motor biedt een uitstekende verhouding tussen vermogen, brandstofverbruik en CO -uitstoot. Het benzineaanbod bestaat uit de 1.4 16V (100 pk), de 1.6 16V (110 pk), de 2.0 16V (135 pk), de 2.0 T (165 pk) en de 2.0 16V Turbo met 225 pk voor de Mégane Renault Sport.

De nieuwe Mégane is toonaangevend op het gebied van veiligheid. De technische systemen zorgen voor een perfecte controle over de auto en helpen de bestuurder om in noodsituaties de juiste koers te behouden. Ook het passieve veiligheidsniveau is opvallend hoog: de vijfdeurs en de coupé-cabriolet zijn de eerste autoâs in hun respectievelijke klassen die vijf sterren wisten te behalen bij de Euro NCAP crashtests.

Er is gekozen voor een zeer competitief aanbod gedurende de introductie periode. Het huidige prijsniveau blijft in eerste instantie gehandhaafd en direct vanaf de introductie zijn er 2 Séries Limitées leverbaar. Tevens wordt de LPG actie voor particulieren nu verder uitgebreid naar een de zakelijke markt.

BedrijfsautoRAI.nl