Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

31-01-2006
Bouwen, Milieu en Ruimtelijke ordening

Verleende bouwvergunning
U kunt schriftelijk bezwaar maken bij het college van B&W. De uiterste datum waarop u een bezwaarschrift kunt indienen staat achter de vergunning tussen haakjes vermeld.

- P. Wijnberg en T. Metz, reguliere bouwvergunning 2e fase voor het plaatsen van een woning met berging op het perceel Paasduinweg te Buren. (10-03-2006)

- A.T. van Barneveld, reguliere bouwvergunning voor het veranderen van de constructie van een horecapand op het perceel Rixt van Doniastraat 18 te Nes. (10-03-2006)

- D. de Roode, lichte bouwvergunning voor het vernieuwen van het dakbeschot op het perceel Burenlaan 24 te Hollum. (10-03-2006)
- J.J. Kienstra, reguliere bouwvergunning 1e fase voor het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Jan Jacobstraat 10 te Nes. (10-03-2006)

- D. Borsch, reguliere bouwvergunning voor het bouwen van een werktuigenberging op het perceel Pietje Miedeweg 12 te Hollum. (10-03-2006)

- B. Manje, reguliere bouwvergunning 1e fase met vrijstelling van het bestemmingsplan, artikel 19 lid 1 WRO voor het bouwen van een woning met garage op het perceel Hollumerweg te Ballum. (10-03-2006)

Aangevraagde bouwvergunning
U kunt op dit moment nog geen bezwaar maken.

- Univé Verzekeringen, lichte bouwvergunning voor het plaatsen van een tuinhuisje op het perceel Klaproosweg 411 te Ballum.
- S. Wiegersma, lichte bouwvergunning voor het plaatsen van een schoorsteenpijp op het perceel Terpelannen 16 te Hollum.
- Stichting Amelander Musea, reguliere bouwvergunning 1e fase voor het oprichten van een Kennis- en Innovatiecentrum op het perceel Strandweg 38 te Nes.

- D.J. Metz, lichte bouwvergunning voor het verplaatsen van een garage/schuur op het perceel Paasduinweg 34 te Buren.
- Gemeente Ameland, lichte bouwvergunning voor het plaatsen van dakisolatie en het uitvlakken van de verdiepingsvloer op het perceel Oosterlaan 31 te Hollum.

Aangevraagde monumentenvergunning
U kunt op dit moment nog geen bezwaar maken.

- Gemeente Ameland voor het plaatsen van isolatie en het uitvlakken van de verdiepingsvloer op het perceel Oosterlaan 31 te Hollum.

Milieu
Melding in het kader van het besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer
C.A.V. "E.M.M. ba", Fabrieksweg 4 te Hollum voor het wijzigen van de inrichting door het bijbouwen voor een loods voor de opslag van materiaal.

Ruimtelijke ordening
Verzoek om vrijstelling (artikel 19 lid 3 Wro)

- Mevrouw E.M.J. Harsveld-Teuben, voor het plaatsen van een tuinhuisje bij de woning aan de Commandeursstraat 10 te Nes
- Familie Oreel, voor het herbouwen van een recreatiewoning aan de Zwarteweg 13 te Nes

Het college is van plan bovenstaande vrijstellingen te verlenen. De ontwerpbesluiten met bijbehorende stukken liggen vanaf 1 februari 2006 gedurende zes weken ter inzage. Een ieder kan tot 15 maart 2006 naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. Voor zowel schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat aangegeven dient te worden op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijzen betrekking hebben. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met Wilmar Bakema of Sigrid Ytsma, telefoonnummer (0519) 555 535.

---

© 2005 Gemeente Ameland