Gemeente Geldrop-Mierlo


Presentatie plannen voor de locatie houthandel delen

De gemeente en v.o.f. overBurght hebben op 15 november 2005 een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de herontwikkeling van de locatie Houthandel Delen in het centrum van Geldrop. Vorige week was de eerste presentatie van de plannen met dit gebied. Plan overBurgt, zoals de locatie gaat heten, wordt door zijn bijzondere ligging een prima locatie bijzonder wonen.

In het centrum van Geldrop is sinds mensenheugenis bedrijf Houthandel Delen gevestigd op een 4,35 ha groot terrein. Ondanks de ligging in het centrum nabij belangrijke functies, ligt het plangebied enigszins verscholen. Het woongebied De Burght, de vrijstaande woningen aan de Dommeldalseweg en de bedrijven aan de Laan der Vier Heemskinderen zorgen voor een min of meer ingesloten gebied. Het gemeentebestuur is van mening dat de locatie van het bedrijf vandaag de dag stedenbouwkundig en milieutechnisch niet wenselijk is.

VERHUIZING
Nu houthandel Delen heeft aangegeven naar een andere locatie binnen de gemeente Geldrop-Mierlo te willen verhuizen, ligt de herontwikkeling voor deze locatie open. Aan de ontwikkeling hiervan is door de Eindhovense ontwikkelaar Stam + De Koning Vastgoed en de Helmondse ontwikkelaar Adriaans Vastgoed in samenwerking met de gemeente gestalte gegeven.

DE PAREL
Het voorliggende stedenbouwkundig plan heeft een heldere structuur van bouwblokken met centraal in het plangebied een bijzonder bebouwingscluster (de Parel). De stedenbouwkundige opzet bestaat uit gesloten bouwblokken met binnen de bouwblokken een uitgebreid spel in vormgeving en variatie van woningtypen en architectuur. De bijzondere bebouwing in het midden van het plan wordt volledig omringd door een vijver. De keuze voor jaren `20 architectuur die stijlvol en tijdloos is, alsmede met het gedifferentieerd woningaanbod dat er wordt gerealiseerd zorgen voor een bijzonder woongebied. In de periode van 2007 tot en met 2010 worden circa 215 woningen in verschillende woningtypen gerealiseerd, zoals koopwoningen, huurwoningen, koopappartementen en huurappartementen.

MEER INFORMATIE
De eerste presentatie van de plannen wordt, na de uitwerking, later dit jaar in procedure gebracht. Voor meer informatie over dit plan kunt u voorlopig terecht op de site www.overBurght.nl