PERSBERICHT - 2006-01-31

Eerste LAW-pad met 'paalkamperen' langs het gehele traject

Nieuwe routegids Twentepad verschenen

Van het populaire Twentepad in noordoost-Twente is een vernieuwde routegids uitgebracht. Alle praktische gegevens - zoals van openbaar vervoer en overnachtingen - zijn geactualiseerd. Verspreid over de route zijn enkele kleine verbeteringen opgenomen, met als resultaat een prachtige wandeltocht die grotendeels over zand- en graspaden voert.

Route in vogelvlucht Het geel-rood gemarkeerde Twentepad toont alle facetten van de Twentse noordoosthoek: landgoederen en buitenplaatsen als Singraven en Hakenberg, natuurgebieden als Springendal en de steile oevers van de slingerende Dinkel, oude stadjes als Oldenzaal en Ootmarsum.

De route voert ook langs tekenen van oude culturen: de Manderse grafheuvels, de Huneborg en tekenen van vroegere bedrijvigheid: de watermolens van Bels en Frans, het verstilde Almelo-Nordhorn¬kanaal. En ten slotte het oude boerenland: de hoge es van Tubbergen, de statige hoeven en erven.

Nieuwe routegids
Het 87 kilometer lange Twentepad is ontwikkeld in 1994 op initiatief van de Lionsclub Tubbergen en beleeft nu onder auspiciën van het Wandelplatform z'n vierde druk. De route is op enkele punten verbeterd. Deze kleine aanpassingen zijn ook beschreven in de nieuwe uitgave. De Lionsclub Tubbergen is erin geslaagd - met welwillende medewerking van grondeigenaren - de route grotendeels te laten lopen over zand- en graspaden. In de nieuwe gids zijn tevens alle praktische gegevens als openbaar vervoer en overnachtingsadressen volledig geactualiseerd.

Informatie
De nieuwe gids van het Twentepad (Streekpad 2) is een uitgave van het Wandelplatform-LAW en is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, VVV- en ANWB-kantoren, of te bestellen bij het Wandelplatform-LAW (via www.wandelnet.nl). ISBN 90-71068-67-6, 88 pag., 20 deelkaartjes, 11,90.

Paalkamperen Als eerste pad in Nederland biedt het Twentepad langs de gehele route zogenaamde 'Paalkampeerplaatsen'. Op deze door een paal aangegeven plaatsen is het mogelijk te kamperen op een meestal in de vrije natuur gelegen plekje. Een achttal paalkampeer-plaatsen is ingericht door de Lionsclub Tubbergen, in samenwerking met de grondeigenaren. De echte liefhebber kan zo het hele pad al paalkamperend lopen.