Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (31/1)

TILBURG, 31 januari 2006

Vier verdachten aangehouden voor overvallen

TILBURG: De politie heeft gisteravond met een arrestatieteam in Tilburg vier verdachten aangehouden in verband met twee recent gepleegde overvallen in respectievelijk Tilburg en Berkel-Enschot. Het gaat om Tilburgers van 20, 20, 22 en 30 jaar. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Onder leiding van de rechter-commissaris zijn vijf doorzoekingen in woningen ingesteld. Er zijn diverse goederen in beslag genomen.

Ook werd in één van de woningen een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Hiervoor werden drie bewoners, een 54-jarige man, een 16-jarige jongen en een 22-jarige vrouw aangehouden. In een ander pand werd een hennepkwekerij ontmanteld. De aanhoudingen van gisteravond volgen na twee recent gepleegde overvallen.

Op dinsdag 10 januari werd omstreeks 23.30 uur een 33-jarige man in zijn woning aan de Buurmalsenlaan overvallen. Circa vijf of zes overvallers drongen de woning via de achterzijde binnen. Op dat moment was een echtpaar op visite. De bewoner werd bedreigd met een vuurwapen en op zijn hoofd geslagen en geïntimideerd. De daders maakten een geldbedrag en sieraden buit.

Op zondag 29 januari jl. werden omstreeks 21.00 uur de bewoners van een pand aan de Tobias Asserlaan in Berkel-Enschot overvallen. De overvallers, vermoedelijk vier personen, kwamen via de achteringang de woning binnen, bedreigden de bewoners, een 55-jarige man en zijn 58-jarige vrouw met een mes en knevelden hen. De overvallers doorzochten de woning en gingen er onder andere met een geldbedrag, sieraden en een laptop vandoor. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Man aangehouden voor belediging

TILBURG: De politie heeft gistermiddag een 23-jarige Tilburger aangehouden die een motoragent tijdens een controle op de Piusstraat beledigde door in zijn richting tot twee keer toe Vieze vuile kankerlijer te roepen. Bij de arrestatie probeerde de verdachte zich los te rukken en sloeg de handen van de agent weg. Hij staakte zijn verzet toen de agent de pepperspray te voorschijn haalde. De motoragent had de Tilburger met zijn auto aan de kant gezet omdat hij gezien had dat de auto met hoge snelheid over de Broekhovenseweg reed en daarbij een personenauto inhaalde.

Verwarde man aangehouden na vernieling ruit

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.30 uur op de Abdij van Bernestraat een 45-jarige Tilburger aangehouden die in een portiek een ruit zou hebben vernield. De agenten troffen de verdachte, een zwerver slapend daar aan. Een getuige verklaarde dat de ruit nog heel was voordat de verdachte de portiek was ingegaan. Een andere passant vertelde dat hij gezien had dat de zwerver tegen de ruit stond te trappen. De verdachte was verward, mogelijk onder invloed van alcohol en niet aanspreekbaar. De man is vanwege zijn gezondheidstoestand na onderzoek door een arts weer vrijgelaten en ter observatie opgenomen in een ziekenhuis.

Politie onderzoekt bedrijfs- en winkelinbraak

TILBURG: In een bedrijfspand aan de Jules Verneweg is vannacht ingebroken. De inbraak gebeurde rond 00.40 uur. De dieven hebben met een fietsenrek een ruit ingeslagen. Diverse werkkamers zijn doorzocht. Er zijn drie PC kasten en twee beeldschermen gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

HILVARENBEEK: Gisteravond is omstreeks 22.40 uur ingebroken in een winkel van een opticien aan de Diessenseweg. De daders hebben aan de voorzijde een dubbelglas ruit van de voordeur met een stoeptegel ingeslagen. In de winkel en in de etalage lagen diverse brillen op de grond. Er zijn diverse brillen / monturen gestolen. Een getuige heeft gezien dat het om twee daders, die bivakmutsen droegen, wegreden op een rood-witte scooter.

Verdachte verraadt verstopplaats door sigaret

TILBURG: Een 39-jarige Tilburger heeft vannacht rond 03.15 uur geprobeerd zich aan een controle van de politie te onttrekken. De man reed met zijn auto over de Maasstraat waar hij een stopteken kreeg van een politieauto. Hij negeerde dit stopteken en reed door. Agenten troffen de auto aan op het Kamgarenplein. De autosleutels zaten nog in het contactslot. Een van de agenten zag sigarettenrook opstijgen vanuit een naastgelegen gangetje. Daar troffen zij inderdaad de bestuurder aan. De man die zijn knie geschaafd had, werd aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij geen rijbewijs had. Ook bleek hij teveel gedronken te hebben. Hij verklaarde zelf dat hij zes halve liters bier gedronken had.

Auteur: Willem van Hooijdonk